Ev alım satımını dijitalleştiren proptech girişimi Casavo, 400 milyon euro yatırım aldı

İtalya merkezli proptech girişimi Casavo, Seri D turda 100 milyon euroluk öz sermaye ve 300 euroluk borç finansmanı olmak üzere 400 milyon euro yatırım aldı.
Ev alım satımını dijitalleştiren proptech girişimi Casavo, 400 milyon euro yatırım aldı

İtalya merkezli proptech girişimi Casavo, Seri D turda 100 milyon euroluk öz sermaye ve 300 euroluk borç finansmanı olmak üzere 400 milyon euro yatırım aldı. Yatırımın 100 milyon euroluk öz sermaye kısmı Exor tarafından yönetilirken, 300 milyon euroluk kısım da Intesa Sanpaolo, Viola Credit ve diğer önde gelen kurumsal kredi kuruluşları aracılığıyla borç finansmanı şeklinde sağlandı.

Casavo'nun yeni yatırımcıları arasında Neva SGR (Intesa Sanpaolo Group), Endeavor Catalyst, Hambro Perks, Fuse Venture Partners yer alıyor. Girişimin mevcut yatırımcıları Greenoaks, Project A Ventures, 360 Capital, P101 SGR, Picus Capital ve Bonsai Partners'ın da son yatırım turuna katıldığı belirtiliyor.

2017 yılında, Giorgio Tinacci tarafından Milano'da kurulan Casavo, işlem sürecinin her adımında tescilli teknolojiden yararlanarak, Avrupa'da ev satma ve satın alma deneyimini yeniden tasarlayan bir dijital konut platformu olarak faaliyet gösteriyor. Casavo, gayrimenkul değerleme yöntemi ve mekanizması ile konut sahibine doğrudan teklifte bulunuyor. Tüm bunların akabinde ise en iyi alıcıyı buluyor. 

Şu anda 300 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren Casavo, 2020 yılında İspanya'da ve Portekiz'de de faaliyet göstermeye başlamıştı. Platform, an itibarıyla Milano, Roma, Torino, Floransa, Bologna, Madrid, Barselona ve Lizbon'da hizmet veriyor. 

Şirketin son değerlenmesi açıklanmasa bile Giorgio Tinacci, son yatırım turundan bu yana 2 kattan fazla değer kazandıklarını söylüyor. Casavo'nun bir önceki turdaki değerlemesinin 194 milyon dolar olduğu, girişimin yeni değerlemesinin ise 400 milyon doların üzerinde olabileceği belirtiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.