Meta, Türkiye'nin en çok kullanılan emojilerini açıkladı

Meta, Dünya Emoji Günü’nünde, Türkiye’de Facebook gönderilerinde ve Instagram biyografilerinde en çok kullanılan emojileri paylaştı.
Meta, Türkiye'nin en çok kullanılan emojilerini açıkladı

Meta, Dünya Emoji Günü’nünde, Türkiye’de Facebook gönderilerinde ve Instagram biyografilerinde en çok kullanılan emojileri paylaştı. Türkiye genelinde son üç ayda oluşturulan Facebook gönderilerine bakıldığında Türkiye genelinde en çok kullanılan yeni emojiler kahkahaya boğulan emoji, gözetleyen surat emojisi ve kalp eller emojisi oldu.

Instagram profillerinde en çok kullanılan spor ile ilgili emojiler ise futbol topu, basketbol topu, voleybol topu, boks eldivenleri ve yüzen insan emojisi oldu.

Facebook gönderilerinde ve yorumlarında kullanılan yiyecek içecek emojileri arasında ilk sırada yer alan doğumgünü pastası emojisini ise sıcak içecek ve çikolata emojileri takip etti.

Son dönemde çalışanlarını zor zamanlar için uyarmasıyla dikkat çeken Meta, aslında birçok yenilikle karşımıza çıkıyor. Şirket, Ray-Ban ile iş birliği sonucu geliştirdiği Ray-Ban Stories gözlüğü için WhatsApp desteği eklemiş; aynı zamanda hem Instagram hem de Facebook için NFT destekleri üzerinde çalışmaya başlamıştı. Şirket, aynı zamanda "Facebook ile Giriş Yap" seçeneğini "Meta Hesapları" olarak değiştirmeye başlamıştı.

Son dönemde özellikle metaverse ve NFT dünyasına odaklanmasıyla gündemde olan Meta, Facebook, Instagram ve Messenger'da Avatars Store isimli avatarlara özel bir mağaza açacaklarını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.