İklim teknolojisi şirketi Pina Earth 2,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Almanya merkezli Pina Earth, karbon kredisi konusuna odaklanıyor. Şirket, orman arazisine sahip kişilerin ormanlarını karbon kredisi için kaydetmelerine yardımcı oluyor.
İklim teknolojisi şirketi Pina Earth 2,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

İklim teknolojisi şirketi Pina Earth 2,5 milyon dolar tohum yatırım aldı. Tohum yatırım turu, VC XAnge tarafından yönetildi. Yatırım turunun katılımcıları arasında Nordstar, Gustaf Alstromer ve Sundeep Ahuja vardı.

Almanya merkezli Pina Earth, karbon kredisi konusuna odaklanıyor. Şirket, orman arazisine sahip kişilerin ormanlarını karbon kredisi için kaydetmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca karbon kredisi satma sertifikası almaları için çevrimiçi bir platform oluşturuyor. Gesa Biermann, Florian Fincke ve Jonas Kerber tarafından kurulan şirket, yapay zeka teknolojisini kullanarak orman alanlarını modelliyor. Kullanıcıların arazilerini uzaktan takip edilmesini sağlıyor. 

Karbon kredisi sera gazı emisyonu azaltımı yapan bir faaliyetin yaptığı her bir ton CO2 eşdeğer sera gazı azaltımını tebliğ etmek için kullanılan emisyon azaltımı birimi olarak tanımlanıyor. Bu kavram, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında 2005’te yürürlüğe giren Kyoto protokolünün imzaya açılması ile gündeme geldi.

Amaç, iklim değişikliğine neden olan sera gazı salınımı azaltmak. Bu, anlaşmaya taraf olan 40 gelişmiş ülkenin sera gazı salınımları için ulusal kotalar belirlemek için yapıldı. Bu ülkeler ile protokolü imzalamamış olan gönüllü ülkeler arasında karbon kredisi alışverişi başladı. Yani emisyon ticareti başlatıldı. Bu alana yapılan yatırımlar arttı.

Ocak 2022'de karbon temizleme kredisi platformu Carbonfuture, 2,8 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, etki yatırımcısı Wi Venture ve Übermorgen Ventures tarafından yönetildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.