Walmart, AR girişimi Memomi'yi satın aldı

Walmart, gözlükler için sanal ürün deneme deneyimleri oluşturan AR şirketi Memomi'yi satın almak üzere harekete geçti.
Walmart, AR girişimi Memomi'yi satın aldı

Walmart'ın Metaverse'e adım atmaya hazırlandığını sizlere aktarmıştık. Şirket aynı zamanda ürün deneme alanındaki hizmetlerini artırmak üzere yeni bir satın almaya hazırlanıyor. Walmart, gözlükler için sanal ürün deneme deneyimleri oluşturan AR şirketi Memomi'yi satın almak üzere harekete geçti. Anlaşmanın finansal detayları şu an için gizliliğini korumaya devam ediyor. 

Aslına bakarsanız Memomi, 2019 yılından bu yana Walmart ve Sam’s Club müşterilerine hizmet vermekteydi. Memomi, 3 bine yakın Walmart Vision merkezinde ve 500'den fazla Sam’s Club merkezinde faaliyet gösteriyor. Ayrıca SamsClub.com üzerinde bir e-ticaret deneyimi oluşturuyor. 

Bu yeni satın alma ile girişimin kurucu ortakları Salvador Nissi Vilcovsky ve Ofer Saban Walmart'a katılıyor. Önümüzdeki haftalarda tamamlanması beklenen anlaşma neticesinde ekibin tamamı ise Walmart Global Teknoloji ekibinde yerini alacak.

Walmart Memomi'nin özelliklerini kendi e-ticaret deneyimlerine katmaya devam edebilir. Ayrıca ekibin tamamının Walmart'a katılması yeni ürün ve özelliklerin şirket çatısı altında hayat bulabileceğini gösteriyor. Bu noktada Memomi'nin ürün deneme özelliğinin gözlük alanının yanı sıra, moda ve güzellik ürünleri alanında da hizmet verebileceğini belirtelim. Yine de Walmart'ın ilk hedefi göz sağlığı alanında sunduğu dijital deneyimleri iyileştirmek. Şirket yaptığı açıklamada satın almayı, çevrimiçi göz bakımına kişiselleştirilmiş ve uygun fiyatlı bir erişim sunmanın bir sonraki adımı olarak tanımladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.