Walmart, Metaverse'e adım atmaya hazırlanıyor

Walmart, sanal ürün satışı için marka tescili başvurusunda bulundu. ABD Patent ve Marka Ofisi'nin paylaştığı bilgilere göre başvurular 30 Aralık'ta gerçekleşti. Toplamda 7 farklı marka tescili başvurusu yapıldı
Walmart, Metaverse'e adım atmaya hazırlanıyor

Walmart, kendi kripto parasını ve NFT koleksiyonunu yayınlamak üzere harekete geçti. Şirket, geçen ayın sonlarına doğru elektronik, ev dekorasyonu, oyuncaklar ve kişisel bakım ürünleri dahil olmak üzere sanal ürün satışı için marka tescili başvurunda bulundu. 

ABD Patent ve Marka Ofisi'nin paylaştığı bilgilere göre başvurular 30 Aralık'ta gerçekleşti. Toplamda 7 farklı marka tescili başvurusu yapıldığını da ekleyelim. Başvuru kapsamında, e-cüzdan, dijital ve blockchain varlıklar, sanal para ve kripto para kavramları dikkat çekti. 

Söz konusu ürünler, Metaverse'de kurulacak bir dükkanda fiziksel ürünlerin "dijital ikizi" olarak satışa çıkabilir. Aynı zamanda şirket, sadece Metaverse'e ya da bir oyuna özel koleksiyonlar da ortaya çıkarabilir. Her bir sanal ürününü NFT olarak üretilmesi de olası. 

Bu arada Metaverse odaklı marka tescili yapan şirket sayısının gün geçtikçe artmaya devam ettiğini belirtelim. Marka Tescili Avukatı Josh Gerben, önceki haftalarda Urban Outfitters, Ralph Lauren ve Abercrombie & Fitch gibi tekstil markalarının sanal mağaza açmak için başvuruda bulunduğunu söyledi. 

Başlangıçta ağırlıkla Gucci ve Louis Vuitton markalarının sahilendiği Metaverse ve NFT alanı, hem NFT piyasasının hareketliliği hem de Facebook'un ismini Meta olarak değiştirmesiyle 2021'de pek çok markanın ilgisini çekti. 

2021'in Kasım ayında Nike sanal spor ayakkabı satışı için marka tescili başvurusu yaptı. Bu esnada Adidas, sattığı NFT'lerden 22 milyon dolardan fazla kazandı. GAP ise Frank Ape figürünün arkasındaki sanatçı Brandon Sines ile bir koleksiyon çıkardı. NFT'ler, farklı fiyat noktalarında farklı nadirlik seviyelerine sahip bir dizi dijital kapüşonlu sanat eseri şeklinde sunuldu.

Son yıllarda pek çok giyim markası, e-ticaretin yanı sıra sosyal ticaret kolunu güçlendirmeye çalışıyordu. 2021'de yaşadığımız gelişmeler, markaların geleceğe yatırım yapmak için Metaverse dükkanlarını açmaya hazırlandığını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.