Gap, Frank Ape'den Brandon Sines ile NFT koleksiyonunu piyasaya sürüyor

Gap, Frank Ape figürünün arkasındaki sanatçı Brandon Sines ile bir koleksiyon çıkardı. NFT'ler, farklı fiyat noktalarında farklı nadirlik seviyelerine sahip bir dizi dijital kapüşonlu sanat eseri şeklinde sunuluyor.
Gap, Frank Ape'den Brandon Sines ile NFT koleksiyonunu piyasaya sürüyor

NFT, yani Non-Fungible Token, hiç şüphesiz son ayların en popüler konularından biri. Eğer NFT'nin ne olduğunu henüz bilmeyenler varsa kısaca açıklayalım; değişimi mümkün olmayan para ya da çip olarak açıklayabileceğimiz, özel bir kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamıyor ve türünün tek örneği olduğu için kendi türünden başka bir token ile takası yapılamıyor. Bu durum NFT'leri "biricik" hale getiriyor. 

Son dönemde birçok markanın NFT ürünler çıkarmaya başladığına, giyim markalarının NFT koleksiyonlarını tanıttığına şahit olduk. Adidas, Nike, Gucci, Louis Vuitton derken şimdi de bir NFT hamlesi Gap'ten geldi. Şirket bu kapsamda Frank Ape figürünün arkasındaki sanatçı Brandon Sines ile iş birliği içinde oluşturulan bir koleksiyon çıkardı. NFT'ler, farklı fiyat noktalarında farklı nadirlik seviyelerine sahip bir dizi dijital kapüşonlu sanat eseri şeklinde sunuluyor. Orta seviye parçaların bugün satışta olduğu, daha nadir parçaların ise birkaç gün içinde satışa sunulacağı belirtiliyor.

Giyilebilir bir şey satın almayı tercih eden müşteriler ise Sines'in dijital sanatı ve fiziksel bir Gap x Frank Ape sweatshirt'ü için yaklaşık 415 dolar ödeyecekler. Gap, oyunlaştırılmış deneyimin kişileri kapüşonlu sanat eserleri toplamaya teşvik edeceğini söylüyor. Şirketin NFT koleksiyonu Tezos blockchain'inde yer alıyor.

Gap, Tezos'un ağını güvence altına almak için enerji açısından verimli bir yaklaşım kullandığını söyledi. Zira NFT'leri satın almak için gereken kripto para birimleri, büyük karbon ayak izleri nedeniyle eleştirilmişti. 

Gap'in NFT koleksiyonuna gap.com/nft adresi üzerinden göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.