Volkswagen, Electrify America'daki azınlık hissesini Siemens AG'ye sattı

Siemens'in bu anlaşma sonucu şirketin yaklaşık yüzde 10'luk hissesine sahip olduğu açıklandı. Satın alma anlaşmasının değeri 2,45 milyar dolar olduğu belirtildi. 
Volkswagen, Electrify America'daki azınlık hissesini Siemens AG'ye sattı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, elektrikli araç şarj şirketi Electrify America'daki azınlık hissesini Siemens'e sattığını duyurdu. Siemens'in bu anlaşma sonucu şirketin yaklaşık yüzde 10'luk hissesine sahip olduğu açıklandı. Satın alma anlaşmasının değeri 2,45 milyar dolar olduğu belirtildi. 

VW Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Schmall, Electrify America'ya yapılan ek yatırımın Kuzey Amerika'daki e-mobiliteyi geliştirme konusunda katkı sağladığını söyledi. Buna paralel olarak şirket, 2026 yılına kadar Kuzey Amerika’da işlettiği elektrikli araç şarj istasyonu sayısını iki katına çıkarmayı planlıyor. Siemens'in hedefi ise ABD'de 1 milyon elektrikli araç şarj cihazı kurmak.

Elektrikli araç sektörüne yapılan yatırımlar gün geçtikçe artıyor. İçten yanmalı araçlar, yaydıkları sera gazları nedeniyle atmosferdeki karbondioksit miktarını en çok artıran etmenler arasında yer alıyor. Bu yüzden otomotiv araç üreticilerinin en önemli gündemi elektrikli araçlar... Bu noktada Tesla, Rivian gibi elektrikli araç üreticileriyle rekabet edebilmek için yeniden organize olmaya başladı.

Volkswagen, petrolün hızlı tüketimi, içten yanmalı motorların gezegeni tehdit etmesi gibi nedenlerle elektrikli araç üretmeyi kendine misyon edinen otomobil üreticilerinden biri... Bu noktada geçen Mayıs ayı Almanya merkezli şirket için hareketli geçti.

Volkswagen, Scout isimli elektrikli arazi aracını piyasaya süreceği haberiyle gündeme geldi.Aynı ay Stellantis ile Mercedes elektrikli araç üretmek çin ayrı şirket kurmayacağını açıkladı. Otomobil şirketlerinin yöneticileri, elektrikli araç üretimi için ayrı birim kurmanın şirketlerin varlık yönetimini zorlaştıracağı görüşünde birleşti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.