Yapay zeka destekli yetenek platformu Gloat, 90 milyon dolar yatırım aldı

Workforce Agility yazılımının sağlayıcısı yapay zeka destekli yetenek platformu Gloat, Generation Investment Management liderliğinde gerçekleşen Seri D turda 90 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli yetenek platformu Gloat, 90 milyon dolar yatırım aldı

Workforce Agility yazılımının sağlayıcısı yapay zeka destekli yetenek platformu Gloat, Generation Investment Management liderliğinde gerçekleşen Seri D turda 90 milyon dolar yatırım aldı. Tura Accel, Eight Roads Ventures, Intel Capital ve Lumir Ventures da katıldı.

2015 yılında Amichai Schreiber, Ben Reuveni, Danny Shtainberg ve Roy Reuveni tarafından kurulan Gloat'ın merkezi ise New York'ta yer alıyor. Gloat, insanların şirket içi kariyer fırsatlarıyla eşleşmesini sağlayan bir yetenek pazarı olarak faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda Gloat, yapay zeka destekli yetenek pazarını iş gücü istihbaratı ile birleştirerek, organizasyonel siloları parçalayarak, çalışanların becerilerini geniş ölçekte analiz ederek ve stratejik yetenek kararları almak için önemli bilgiler sağlayarak kapsamlı bir platform geliştirdi.

Gloat, işletmelerin yeteneklerini sürekli olarak anlayıp değişen ihtiyaçlara göre uyarlamalarını sağlarken, yeteneklerini geliştirmelerini ve kullanmalarını sağlıyor.

120'den fazla ülkede faaliyet gösteren Gloat'ın müşterileri arasında Unilever, Schneider Electric, Mastercard, Standard Chartered Bank, PepsiCo, Nestlé, Novartis, HSBC, Seagate gibi isimler bulunuyor. Gloat'ın müşteri tabanı son 12 ayda 2,5 kat arttı. Şirketin çalışan sayısındaki artış ise yüzde 50'ye ulaştı.

Gloat CEO'su ve kurucu ortağı Ben Reuveni, şirketlerin, doğru insanların doğru fırsatlarla ve kurumsal ihtiyaçlarla bağlantı kurması için kendi yeteneklerinin becerilerini ve hedeflerini her zamankinden daha fazla anlaması gerektiğini; Gloat'u bu amaçla hayata geçirdiklerini belirtiyor. Reuveni, Gloat'un, herhangi bir pazarda veya ortamda gerçek iş gücü çevikliğini elde etmek için dünyanın dört bir yanındaki insanlara kendi kariyerlerini ve organizasyonlarını yönlendirmeleri için güç verdiğini söylüyor.

Gloat, aldığı yeni yatırımı yetenek ekosistemini genişletmek ve ürünlerini geliştirmek için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.