Sağlık çalışanlarına freelance iş bulma imkanı sağlayan Nomad Health 105 milyon dolar yatırım aldı

Nomad Health, 2015 yılında beyin cerrahı Alexi Nazem ile Business Insider ve Gilt Groupe‘un kurucusu Kevin Ryan tarafından kuruldu. Şirket, doktor ve hemşirelerin freelance olarak hastane ve kliniklerde iş bulmalarını sağlıyor.
Sağlık çalışanlarına freelance iş bulma imkanı sağlayan Nomad Health 105 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık çalışanlarına freelance iş bulma imkanı sağlayan Nomad Health 105 milyon dolar yatırım aldı. 105 milyon dolarlık yatırım turu Adams Street Partners ve Icon Ventures tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna katılanlar arasında HealthQuest Capital, Polaris Partners, 406 Ventures, AlleyCorp, RRE Ventures, J.P. Morgan ve Trinity Capital yer aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı ise 218 milyon dolar oldu. 

Şirket, 2015 yılında beyin cerrahı Alexi Nazem ile Business Insider ve Gilt Groupe‘un kurucusu Kevin Ryan tarafından kuruldu. Nomad Health, doktor ve hemşirelerin freelance olarak hastane ve kliniklerde iş bulmalarını sağlıyor. Bir iş bulma portalı olarak da tanımlanabilir. Nomad, gelecek dönemde laboratuvar teknisyeni, fizyoterapist gibi diğer sağlık çalışanları için platformunu güncellemeyi planlıyor.  

Covid-19 pandemisi sağlık çalışanları üzerinde büyük bir baskı yarattı. İlk dönemde yaşanan belirsizlik ve panik sağlık çalışanlarının uzun saatler çalışmasına neden oldu. Bu da sağlık profesyonelleri arasında tükenmişliğe yol açtı. Bu da dünya genelinde sağlık sektörü içinde iş gücü krizine yol açtı.

Özellikle ABD'de bu alana yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Geçen Nisan ayında bu alanda faaliyet gösteren Clipboard Health, iki yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı. Geçen Aralık ayında ise sağlık çalışanı odaklı sosyal ağ iletişim platformu connectRN 76 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirketin toplam yatırım miktarı 100 milyon dolara çıktı.  2014'te ABD'de kurulan şirket, sağlık çalışanlarının vardiyalarını takip etmesini sağlıyor. Bir taraftan bir kariyer sitesi gibi iş arayanlarla iş verenleri bir araya getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.