Sağlık çalışanı odaklı sosyal ağ iletişim platformu connectRN 76 milyon dolar yatırım aldı

Toplam yatırım miktarı 100 milyon dolara çıkaran connectRN'nin yeni yatırım turuna Suvretta Capital Management ve Avidity Partners liderlik etti.
Sağlık çalışanı odaklı sosyal ağ iletişim platformu connectRN 76 milyon dolar yatırım aldı

Geçen haftalarda Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına göre sağlık çalışanı, toplumun sağlık düzeyini koruyan ve geliştiren kimse olarak tanımladığını yazmıştık. Bu kişilerin dünya nüfusunun yüzde 3'ünü oluştuduğunu söylemiştik. Kişilerin uygun sağlık hizmeti almasında çalışanların kaliteli hizmet verebilmesi için uygun sayı ve nitelikte olması oldukça önemli olduğunu belirtmiştik. Buna paralel olarak sağlık sektörü odağında dijital kariyer platformu olarak konumlanan Trusted Health, 149 milyon dolar yatırım aldığını kaydetmiştik.

Covid-19 pandemisi özellikle sağlık çalışanları üzerinde büyük bir baskı yarattı. Washington Post tarafından Nisan ayında yapılan ankete göre, sağlık çalışanlarının yüzde 62'sinin pandemiden dolayı endişe yaşadığını ortaya koydu. Bu da elbette bu alanda birçok ülkenin personel sıkıntısı yaşamasına neden oldu. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alanda yeni bir yatırım haberi gündeme geldi. Sağlık çalışanı odaklı sosyal ağ iletişim platformu connectRN 76 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 100 milyon dolara çıktı. Tura Suvretta Capital Management ve Avidity Partners liderlik etti. Ayrıca HBM Healthcare Investments, Infinitum Asset Management, Adage Capital Management, Cormorant Asset Management ve Park West Asset Management yer aldı.

Şirketin CEO'su Ted Jeanloz, "Yatırım, yeni ve mevcut pazarlardaki hızlı büyümemizi hızlandıracak. Sağlık çalışanları için kariyer fırsatları ve hak ettikleri toplum desteğini kazanmaları önemli fırsatlar yaratacak" diyerek 76 milyon dolarlık yatırımı nasıl kullanacaklarını anlatıyor. 2014'te ABD'de kurulan şirket, sağlık çalışanlarının vardiyalarını takip etmesini sağlıyor. Bir taraftan bir kariyer sitesi gibi iş arayanlarla iş verenleri bir araya getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.