El hijyenine odaklanan ERG Controls, devam turunda 1,4 milyon TL yatırım aldı

ERG Controls, devam yatırım turunda TRAngels Melek Yatırım Ağı üyelerinden 1,4 milyon TL yatırım aldığını duyurdu.
El hijyenine odaklanan ERG Controls, devam turunda 1,4 milyon TL yatırım aldı

Corona virüs salgını ile daha da önemli bir hale gelen el hijyeni konusuna inovatif çözümler üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan ERG Controls, devam yatırım turunda TRAngels Melek Yatırım Ağı üyelerinden 1,4 milyon TL yatırım aldığını duyurdu.

İlk yatırımını geçtiğimiz Şubat ayında alan ERG Controls, ilk yatırımın ardından kısa zamanda hastanelerin özellikle yoğun bakım üniteleri, market ve hızlı tüketim zincir mağazalarında pilot uygulamalarını da tamamladı. 2020 yılında İstanbul'da kurulan ERG Controls, aldığı yeni yatırımla birlikte ekibini genişletmeyi ve yurt dışına açılım için operasyon ağını büyütmeyi hedefliyor.

Geliştirdiği patentli ürünü YIKA ile hastane, gıda, ilaç üretimi gibi hijyen standartları yüksek ortamlarda çalışanların el hijyeni aktivitelerini yaka kartlarıyla ve sensörlerle takip ederek maksimum el hijyeni uyumu sağlayan ERG Controls, 2021 yılında hem Acıbadem Kuluçka Programı'na hem de Migros'un inovasyon programı MigrosUP'a kabul edildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre hastane enfeksiyonlarının en büyük sebebinin el hijyeni eksikliği olduğuna dikkat çeken ERG Controls Kurucu Ortağı Batuhan Ergör, YIKA ile hastanelerde hastane enfeksiyonu vakalarının yüzde 50’den fazla azaltabildiklerini belirtti.

Ekonomiye ve sosyal yaşama değer katacak her fikrin değerlendirilmesi gerektiğini savunan TRAngels’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hale Umul, ERG Controls’un geliştirdiği ürün ve hizmetin kısa zamanda yakaladığı başarının potansiyelinin büyüklüğünü gösterdiğini sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.