Sağlık girişimi Clipboard Health, 80 milyon dolar yatırım aldı

Pazar yeri olarak tanımlanan Clipboard Health, sağlık personelini klinik desteğe ihtiyaç duyan sağlık tesisleriyle doğrudan eşleştiriyor.
Sağlık girişimi Clipboard Health, 80 milyon dolar yatırım aldı

Covid-19 pandemisi, en çok sağlık sektörünü ve bu sektörde çalışanları zorladı. İlk dönemde yaşanan belirsizlik ve panik sağlık çalışanlarının uzun saatler çalışmasına neden oldu. Bu da sağlık profesyonelleri arasında tükenmişliğe yol açtı.

Hatta Premier tarafından yapılan işgücü verileri analizine göre bu dönemde yaşanan personel sıkıntısı, ABD'de faaliyet gösteren hastaneleri 24 milyar dolar zarara uğrattı. Bir taraftan 10 sağlık çalışanından 3'ü mesleği bırakmayı düşünürken, yaklaşık 10'da 6'sının da pandemi kaynaklı depresyon yaşadığı kaydedildi. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; bu alana odaklanan Clipboard Health, 80 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Sequoia Capital ve IVP tarafından yönetildi. Diğer yatırımcılar arasında Y Combinator, Kafeinli Sermaye, Başlatılmış Sermaye ve SciFi VC yer aldı.

Bu yatırımla 2016 yılında kurulan şirketin değerlemesi 1.3 milyar dolara yükseldi. Yeni gelen yatırımın ise şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanacağı açıklandı. ABD merkezli şirket, Wei Deng tarafından faaliyete geçirildi. Bir çeşit pazar yeri olarak tanımlana şirket, sağlık personelini klinik desteğe ihtiyaç duyan sağlık tesisleriyle doğrudan eşleştiriyor. Çalışanlar vardiyaları rezerve edebiliyor.

Şu anda Los Angeles, Philadelphia, Chicago ve New York dahil 30'dan fazla ABD şehrinde işçilere hizmet veriyor. Clipboard, son 18 ayda gelirlerini 25 kat büyüttü.

CB Insights'ın verilerine göre 2021'de ABD'de yer alan sağlık girişimlerine 21,7 milyar dolar yatırım yapıldı. 2022'de de bu trend yükselerek devam ediyor. Geçen hafta sağlık girişimi Iris Telehealth, 40 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Yatırım, Concord Health Partners ve Columbia Pacific Advisors tarafından yönetilmişti. Yeni gelen yatırım şirketin teknolojik altyapısını iyileştirmek ve iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 2013 yılında kurulan şirket, ABD'de faaliyet gösteriyor. Şirket, hastaneler ve toplum sağlığı merkezleriyle ortaklaşa uzaktan psikiyatri hizmeti veriyor. Danışanların uygun ilaç tedavisine ulaşmasına yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.