Calendly'nin web3 alternatifi Cal.com'a 25 milyon dolarlık yatırım

DAO odaklı Calendly alternatifi Cal.com serisi yatırım turunda Seven Seven Six'ten Alexis Ohanian liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı. Reddit kurucu ortağı Alexis Ohanian girişimi "Zaman için Stripe" olarak tanımladı. 
Calendly'nin web3 alternatifi Cal.com'a 25 milyon dolarlık yatırım

Şubat ayında DAO odaklı Calendly alternatifi Cal.com'u sizlere tanıtmıştık. Cal.com, A serisi yatırım turunda Seven Seven Six'ten Alexis Ohanian liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Obvious Ventures, OSS Capital, Jack Altman, Tobi Lutke, Anthony Pompliano, Daily.co, Larry Augustin ve Remote First Capital katılım gösterdi. 

Cal.com'un 2021'in Aralık ayında 7.4 milyon dolar tohum yatırımı aldığını hatırlatalım. Böylece girişimin toplam yatırım miktarı 32 milyon doları aştı. 

Cal.com faaliyet alanı

Cal.com, tıpkı Calendly gibi tek bir bağlantı üzerinden toplantı oluşturmanızı sağlıyor. Ama küçük bir farkla; Cal.com'a kripto cüzdanınızla bağlanabiliyorsunuz. Bu da DAO dünyasında yeni topluluk ve gelir modellerinin kapılarını aralıyor.

Şirket, yatırım haberiyle birlikte Cal.com'un 1.5 sürümünü de tanıttı. Bu yeni sürümde uygulama mağazası dahil olmak üzere 180'den fazla yeni özellik bulunuyor. Ekip ayrıca yeni API'sini de yayına aldığını duyurdu. 

Girişim, yeni yatırım turunu App Store for Time isimli yeni aracına finansman sağlamak için kullanacak. App Store for Time, geliştiricilerin "zaman odaklı" uygulamalar üretmesini sağlayan bir geliştirici platformu olarak konumlanıyor. Bu bağlamda geliştiriciler verimlilik uygulamalar, tele-sağlık randevu ürünleri veya kariyer odaklı pazar yerlerini hayata geçirebilecek. 

Alexis Ohanian girişimi "Zaman için Stripe" olarak tanımladı. Şirket ayrıca Dailiy.co iş birliği ile hayata geçirdiği Cal.com Video özelliğinin detaylarını paylaştı. 

Peer Richelsen ve Bailey Pumfleet tarafından 2021'in Haziran ayında kurulan Cal.com, uygulamaya MetaMask cüzdanı ile bağlanma ile dikkatleri üzerine çekmişti. Girişimin, platforma birbiri ardına eklediği özellikler ve entegrasyonlar önümüzdeki dönemde de adından söz ettirmesine yol açacak.  

2021'in başında 3 milyar dolar değerlemeye ulaşan Calendly'nin vizyoner bir rakip kazandığını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.