Cal.com: DAO odaklı Calendly alternatifi

Cal.com, tıpkı Calendly gibi tek bir bağlantı üzerinden toplantı oluşturmanızı sağlıyor. Ama küçük bir farkla; Cal.com'a kripto cüzdanınızla bağlanabiliyorsunuz. Bu da DAO dünyasında yeni topluluk ve gelir modellerinin kapılarını aralıyor.
Cal.com: DAO odaklı Calendly alternatifi

Girişimciler, geliştiriciler ve freelance çalışanlar tarafından yaygın bir şekilde kullanılan Calendly'ye mutlaka rastlamışsınızdır. Sizden toplantı talep edenlerin, tek bir bağlantı üzerinden uygun zamanlarınızı görmesini sağlayan Calendly, toplantı oluşturma süreçlerinizi hızlandırıyor.

Calendly, son zamanların en beğenilen araçlarından biri olabilir. Ancak hemen hemen her alanda olduğu gibi Calendly'nin rakipleri, rekabeti web3 alanına taşıdı. Peer Richelsen ve Bailey Pumfleet tarafından 2021'in Haziran ayında kurulan Cal.com, tıpkı Calendly gibi tek bir bağlantı üzerinden toplantı oluşturmanızı sağlıyor. Yalnız tek bir farkla; ekibin geliştirdiği yeni özellik ile bundan böyle toplantı oluşturmak için cüzdanınızı Cal.com'a bağlanmanız gerekebilir. 

Adım adım ilerleyecek olursak, Cal.com'a cüzdanınızı bağladıktan sonra, toplantı yapmak istediğiniz kişinin takvimindeki müsait gün ve zaman aralıklarını görebiliyorsunuz. Sonrasında ise hızlıca toplantı oluşturabiliyorsunuz.  

Bu açık kaynaklı Calendly alternatifi, verinizin, iş akışınızın ve görünümünüzün kontrolünün sizde olmasını sağlıyor. Şirketin sitesi üzerinden hızlıca alan adı alabiliyor, webhooklar oluşturabiliyor ve ürünü kişiselleştirebiliyorsunuz. 

Google, Apple, Outlook takvimleriyle senkronize olan Cal.com aynı zamanda Zoom, Stripe ve MetaMask dahil olmak üzere pek çok entegrasyon alternatifi sunuyor. Cal.com'un panelinden toplantılarınızı görüntüleyebiliyor ve eklentileri yönetebiliyorsunuz. 

Topluluk tarafından yönetilen Cal.com'un gelecek vadeden özelliklerinden biri ise yazının başında bahsettiğimiz uygulamaya MetaMask cüzdanı ile bağlanma. Kurucular ürüne bu özelliği ekleyerek DAO'larda toplantı yapmanın yolunu açıyor. 

Kullanıcılar cüzdanlarını Cal.com'a bağladıktan sonra; üyelere özel grup toplantıları düzenleyebilir.  Örneğin, yalnızca bir DAO'nun üyesi olan kişiler için toplantı oluşturma bağlantısı atabilirsiniz. Yeni katıldığınız token tabanlı bir toplulukta da Cal.com bağlantısını kolayca kullanabilirsiniz. 

Aynı şekilde yalnızca aynı token'ı kullandığınız kişilere toplantı daveti atmanız da mümkün. Bu noktada Cal.com, bir DAO'da sizden bilgi almaya çalışan üyelerle mesai saatlerinizi paylaşmak için bir yol olabilir. Son olarak Cal.com görüşmeleriniz için kripto ile ödeme almak da seçenekler arasında kendine yer bulabilir. Bu son öneri sizlere Superpeer'i hatırlatmış olabilir.

Ürünün kurucuları, işi bir adım ileri taşıyarak NFT'lere fonksiyon (utility) eklemeyi de Cal.com ile gerçekleştirebileceğinizi öne sürüyor. Hangi seçeneği tercih ederseniz edin Cal.com'un kripto topluluklarına güç vereceği kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.