Stellantis, VW ve Mercedes elektrikli araç üretmek çin ayrı şirket kurmayacağını açıkladı

Otomobil şirketlerinin yöneticileri, elektrikli araç üretimi için ayrı birim kurmanın şirketlerin varlık yönetimini zorlaştıracağı görüşünde birleşiyor.
Stellantis, VW ve Mercedes elektrikli araç üretmek çin ayrı şirket kurmayacağını açıkladı

İçten yanmalı araçlar, yaydıkları sera gazları nedeniyle atmosferdeki karbondioksit miktarını en çok artıran etmenler arasında yer alıyor. Bu yüzden otomotiv araç üreticilerinin en önemli gündemi elektrikli araçlar... Sektör, Tesla, Rivian gibi elektrikli araç üreticileriyle rekabet edebilmek için yeniden organize olmaya başladı. 

ABD merkezli otomotiv şirketi Ford rakiplerinden farklı bir stratejiyle davranarak elektrikli araç operasyonlarını içten yanmalı motor işkolundan tamamen ayırdığını açıklamıştı. Şirket, iki önemli üretim kolunu Ford Blue ve Ford Model E başlığı altında topladı.

Buna göre Ford Blue birimi, Mustang, F-150 ve Bronco gibi mevcut içten yanmalı (ICE) araçları denetleyeceği söylendi. Bu, şirketin hala içten yanmalı motorlardan vazgeçmediğinin göstergesi olarak yorumlanıyor. Ford Model E birimi ise elektrikli araçlara odaklanacağı belirtildi. Bununla amaç, bu konuda hızla ilerlemek idi. Fakat Ford Ailesi'nin kontrolü kaybetme endişesiyle bu fikre sıcak bakmadığı belirtilmişti.

Beklenenin aksine elektrikli araç konusunda iddialı isimler arasında yer alan Stellantis, Volkswagen ve Mercedes elektrikli araç üretmek çin ayrı şirket kurmayacağını açıkladı. Uzmanlar, şirketlerin böyle bir adım atmasını Tesla'ya bağımlı yatırımcılardan sermaye çekme isteğine bağlıyor. Ama otomobil şirketlerinin yöneticileri, elektrikli araç üretimi için ayrı birim kurmanın şirketlerin varlık yönetimini zorlaştıracağı görüşünde birleşiyor.

Onlara göre bu konuda yaplacak teknoloji yatırımlarını yönlendirmek için içten yanmalı motorlu araç üretimi işinden gelen sermaye hayati önem taşıyor. Çünkü araçlarının üretilmesinde farklı teknolojiler kullanılsa da satış pazarlamasının aynı stratejiye bağlı olduğunu savunuyorlar.  Bunun aksini düşünmenin 'yıkıcı etkileri' olacağını belirtiyorlar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.