Google Hangouts, önümüzdeki aylarda kapanıyor

Google, önümüzdeki kasım ayında Hangouts'u tamamen kapatacağını açıkladı. Hangouts kullanıcılarının bu süre zarfında Chat'e geçiş yapması gerekiyor.
Google Hangouts, önümüzdeki aylarda kapanıyor

Google, 2020 Ekim'de Google Chat'in herkes tarafından kullanılabileceğini açıklamıştı. Kişiler, o tarihten beri Hangouts'u kullanmaya devam edebiliyorlardı veya dilerlerse diğer Workspace ürünleriyle entegrasyonundan yararlanmak için Google Chat'e geçebiliyorlardı. Ancak şirket, önümüzdeki kasım ayında Hangouts'u tamamen kapatacağını açıkladı. Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Hangouts kullanıcılarının bu süre zarfında Chat'e geçmesi gerekiyor.

Google'ın blog yazısına göre Hangouts mobil uygulamasını kullanmaya devam eden kişilerin Chat'e geçmek için bir istem göreceği belirtiliyor. Google, Gmail'de Hangouts kullanan kullanıcıların ise temmuz ayına kadar Chat'e geçiş yapmalarını istemeyeceğini açıklıyor. Hangouts, masaüstü sitesinde kasım ayına kadar kullanılabilir durumda kalacak ve Google, Hangouts sitesini Chat'e yönlendirmeye başlamadan önce kullanıcıları en az bir ay önceden uyaracak.

Çoğu kişi için görüşmeler otomatik olarak Hangouts'tan Chat'e taşınacak, bu nedenle kalınan yerden devam etmek kolay olacak. Ancak, Hangouts verilerinin bir kopyasını saklamak isteyen kullanıcılar, Hangouts kullanımdan kaldırılmadan önce bu talimatları izleyerek verilerini Google Paket Servisi'ni kullanarak indirebilecek. Chat ve Hangouts arasındaki farklar, geçiş zaman çizelgeleri ve Hangouts verilerinin indirilmesi hakkında daha fazla bilgi için Yardım Merkezi'ni ziyaret edebilmek mümkün.

Google kullanıcıları Chat'e geçmeye teşvik etmek için bazı ayrıcalıklar sunduğunu da belirtiyor. Buna göre şirket, doğrudan arama yapma, Spaces'ta hat içi ileti dizileri oluşturma, birden fazla görsel paylaşma ve görüntüleme gibi birkaç yeni özelliği kullanıma sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.