FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, Robinhood satın alması ile ilgili iddiaları yalanladı

Robinhood CEO'su Vlad Tenev ve ekibinin yaptığı işten her zaman etkilendiğini belirten FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, Robinhood ile aktif bir birleşme veya satın alma görüşmesi olmadığı da sözlerine ekledi.
FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, Robinhood satın alması ile ilgili iddiaları yalanladı

Günümüzün en önemli kripto para borsaları arasında yer alan FTX'in 400 milyon dolarlık yatırım ile birlikte 32 milyar dolar değerlemeye ulaştığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Dün Bloomberg tarafından FTX ve Robinhood ile ilgili oldukça önemli bir sızıntı paylaşıldı.

Bloomberg'in şirketlere yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre FTX, hisse senedi alım satım platformu Robinhood'u satın alabilmek için çalışmalara başladı. Bugün konu ile ilgili bir açıklama yapan FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, Robinhood'u satın almak istedikleri ile ilgili haberleri yalanladı.

Robinhood ile partnerlik yapabilecekleri konular için heyecanlı olduklarını ve Robinhood CEO'su Vlad Tenev ve ekibinin yaptığı işten her zaman etkilendiğini belirten Bankman-Fried, Robinhood ile aktif bir birleşme veya satın alma görüşmesi olmadığı da sözlerine ekledi.

FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'ın geçtiğimiz ay yüzde 7,6 oranında Robinhood Markets hissesi satın aldığını da ekleyelim. Bu adım, FTX'in Robinhood'u satın alabileceği ile ilgili haberlerin ortaya çıkmasına da neden oldu.

FTX'in Robinhood'u satın alabileceği ile ilgili haberlerin ortaya çıkmasının ardından ise Robinhood hisseleri yüzde 14 oranında yükseldi. FTX'in şirketini büyütmek adına kripto odaklı şirketlerin satın alınması veya yatırım yapılması için 2 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığını da hatırlatalım.

Komisyonsuz hisse alım - satımına odaklanan Robinhood, kripto odaklı bir girişim olmasa da mobil uygulaması üzerinden kripto paralar sunuyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.