Turkcell, dijital banka kurmak için ilk adımı attı

Turkcell, dijital banka kurmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuru gerçekleştirdi.
Turkcell, dijital banka kurmak için ilk adımı attı

Finans dünyasının geleceği olarak görülen açık bankacılık büyük şirketlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Paycell ile birlikte ödeme sistemleri alanına giriş yapan ülkemizin GSM operatörlerinden Turkcell, dijital banka kurmak adına ilk adımı attı.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Turkcell, dijital banka kurmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuru gerçekleştirdi. Turkcell tarafından yapılan açıklamalara göre dijital banka, 1 milyar TL tutarında başlangıç sermayesi ile kurulacak.

Kurulacak olan dijital bankada başta açık bankacılık servisleri, elektronik bankacılık hizmetleri ve servis modeli bankacılığı hizmetleri olmak üzere her çeşit bankacılık işlemlerinin yapılması hedefleniyor. Turkcell'in KAP'a yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre kurulacak olan dijital bankanın yüzde 99,96'sı hissesi Turkcell Finansman A.Ş.'nin olacak.

Kalan 0,4 hisse ise eşit olarak Turktell Bilişim Servisleri A.Ş., Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri A.Ş., Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş. ve Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş'ye dağıtılacak. Turkcell'in dijital banka çalışmaları ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Turkcell'in KAP'a yaptığı açıklamaları aşağıda bulabilirsiniz.

Sermayesinin tamamına sahip olduğumuz bağlı ortaklıklarımızdan Turkcell Finansman A.Ş.'nin %99,96'sına, Turktell Bilişim Servisleri A.Ş., Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri A.Ş., Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş. ve Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin ayrı ayrı %0,01'ine sahip olacağı, bireysel ve kobi segmentlerinde müşterilere hizmet sunacak olan dijital banka şirketinin kuruluş izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'na 27 Haziran 2022 tarihinde başvuruda bulunulmuştur. Şirketin, 1.000.000.000 TL tutarında başlangıç sermayesi ile kurulması planlanmaktadır. Kuruluş izninin alınması sonrasında, gerekli altyapı ve organizasyonun tamamlanması ile BDDK'ya faaliyet izni başvurusu yapılacaktır. Şirketin faaliyete geçmesi, söz konusu faaliyet izninin temin edilmesi halinde gerçekleşecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.