Fransa merkezli kripto girişimi Flowdesk, 30 milyon dolar yatırım aldı

Flowdesk, Eurazeo, Aglaé Ventures, ISAI, Speedinvest, Fabric.vc, Ledger ve Coinbase'in katıldığı yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.
Fransa merkezli kripto girişimi Flowdesk, 30 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli Web3 girişimi Flowdesk, Eurazeo, Aglaé Ventures, ISAI, Speedinvest, Fabric.vc, Ledger ve Coinbase'in katıldığı A serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna iş dünyasının tanınan melek yatırımcıları da destek verdi. Bu 20 melek yatırımcı arasında Qonto kurucu ortağı Alexandre Prot, Sorare kurucu ortağı Nicolas Julia, Ledger CEO'su Pascal Gauthier ve The Sandbox kurucu ortağı Sébastien Borget yer alıyor. 

Flowdesk'in faaliyet alanı

2020 yılında Guilhem Chaumont, Paul Bugnot, François Cluzeau ve Balthazar Giraux tarafından kurulan Flowdesk, 60'tan fazla kripto para borsasıyla ara bağlantı sağlayan bir alım-satım (trading) altyapısının yaratıcısı. Girişimin, varlık yönetimi, aracılık, saklama ve piyasa yapıcılığı olmak üzere dört tür hizmeti bulunmakta.

Bu noktada piyasa yapıcılığının, Flowdesk'in amiral gemisi ürünü olarak konumlandığını belirtelim. Pazardaki rakiplerinden ayrışmasını sağlayan bu ürün, aynı zamanda kripto para çıkaran 10 bin kuruluştan pek çoğunun likidite problemi konusundaki ihtiyaçlarına cevap veriyor. Flowdesk bu kuruluşların kendi likiditelerini, kendi fonlarıyla yönetmelerine müsade ediyor. Bu bağlamda girişimin, piyasa yapıcılığını bir hizmet olarak sunduğunu (Market-Making-as-a-Service) söyleyebiliriz. 

Gelecek planları

Şirket, Paris ve Singapur ofisleri üzerinden faaliyetlerini yürütüyor. 2021'de yalnızca 4 kurucu ortak ile operasyonunu yürüten Flowdesk, şu anda ekibini 35 kişiye çıkarmış durumda. Girişim 2022 yılı bitmeden ekibini 100 kişiye çıkarmayı planlıyor.

Piyasa yapıcılığı ürününün büyük bir ilgiyle karşılaşması nedeniyle ölçeklenmeye ihtiyaç duyan şirket, büyüme planları kapsamında ABD'ye açılacak. ABD ekibinde satış, trading ve hukuk alanında uzman ekiplerin yer alması planlanıyor. 

Flowdesk'in kurucu ortağı ve CEO'su Guilhem Chaumont'ın aktardıklarına göre; yatırım, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da artan talebi karşılamak üzere büyümeyi hızlandırmak için kullanılacak. Bununla beraber bu yeni yatırım, piyasa yapıcılığında ortaya çıkacak yeni ihtiyaçları karşılamak adına teknolojik altyapıyı geliştirmek için araçlar sağlayacak.

Flowdesk, 10 yıl içinde bütün finansal varlıkların blockchain teknolojisini kullanarak  "tokenize" olacağını düşünüyor. Şirket, şimdiden bu alanda finansal servisler ve varlıklar sağlayarak bu alandaki rolünü sağlamlaştırıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.