Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü gücünü M2 çipinden alabilir

Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü gücünü M2 çipinden alabilir. 
Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü gücünü M2 çipinden alabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün önümüzdeki Ocak ayında tanıtılabileceğini geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre karma gerçeklik gözlüğünün teknik detayları ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. 

Bloomberg'ten Mark Gurman'ın yeni raporunda Apple'ın önümüzdeki sonbahardan itibaren tanıtacağı ürünleri açıkladığını gün içinde sizlere aktarmıştık. Gurman tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü gücünü M2 çipinden alabilir. 

Hatırlatmak gerekirse M2 çipi, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen WWDC 2022 çerçevesinden yenilenen MacBook Air modeli ile birlikte tanıtılmıştı. Geçtiğimiz dönemlerde karma gerçeklik gözlüğünün M1 çipi ile gelebileceği yönünde sızıntılar karşımıza çıkmıştı.

M2ç çipinin tanıtılması ile birlikte bu durum değişmiş oldu. Hatırlatmak gerekirse M2 çipi, M1 çipine oranla CPU anlamında yüzde 18, GPU anlamında ise yüzde 35 oranında daha hızlı. M2 çipi ile karşımıza çıkacak olan karma gerçeklik gözlüğünün oldukça başarılı bir performans sergilemesi bekleniyor.

Herhangi bir bilgisayar veya istasyona bağlı olmadan tek başına çalışabilecek olan karma gerçeklik gözlüğünün 16 GB RAM'e de sahip olması bekleniyor. Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün bu teknik özellikler ile birlikte pazarın en popüler artırılmış gerçeklik gözlüklerinden olan Quest 2'den daha yüksek bir performans sergileyebileceğini de ekleyelim.

Son olarak Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün 2 bin doların üzerinde bir fiyat etiketine sahip olabileceğini de hatırlatalım. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.