200 milyon dolar yatırım alan Personio'nun değerlemesi 8,5 milyar dolara ulaştı

Personio tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 200 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte Personio girişiminin değerlemesinin 8,5 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim.
200 milyon dolar yatırım alan Personio'nun değerlemesi 8,5 milyar dolara ulaştı

KOBİ'ler için insan kaynakları yönetimi ve işe alım platformu olarak hizmet veren Personio'nun Greenoaks Capital Partners liderliğinde 270 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Personio, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Personio tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 200 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte Personio girişiminin değerlemesinin 8,5 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse bir önceki yatırım turunda Personio'nun değerlemesi 6,3 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Personio'nun 200 milyon dolarlık yatırım turu, Greenoaks Capital Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Greenoaks Capital Partners haricinde ise şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Altimeter Capital, Alkeon, Index Ventures, Accel, Meritech, Lightspeed, Northzone ve Global Founders Capital da katıldı.

Alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Personio'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 770 milyon doları aştı. Personio'nun paylaştığı bilgilere göre alınan yatırım, girişimin müşterini tabanını oluşturmaya devam etmesi için kullanılacak. 

Personio'nun çözümünün şu an için 6 bini aşkın şirket ve toplamda 500 bin çalışan tarafından aktif olarak kullanıldığını da paylaşalım. 2015 yılında Arseniy Vershinin, Hanno Renner, Ignaz Forstmeier ve Roman Schumacher tarafından Almanya'da kurulan Personio, müşterilerine bulut tabanlı insan kaynakları ve işe alım yazılımları sunuyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için çözümler geliştiren Personio, Münih, Londra, Dublin ve Amsterdam'da ofislere sahip.

Alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Personio kurucu ortağı ve CEO'su Hanno Renner, geçtiğimiz Ekim ayından bu yana gelirlerinin 2 kat arttığını fakat değerlemelerinin sadece yüzde 30 oranında arttığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.