KOBİ'ler için İK yönetimi ve işe alım platformu geliştiren Personio, 270 milyon dolar yatırım aldı

KOBİ'ler için İK yönetimi ve işe alım platformu geliştiren Almanya merkezli Personio, Greenoaks Capital Partners tarafından yönetilen E Serisi yatırım turunda 270 milyon dolar yatırım aldı.
KOBİ'ler için İK yönetimi ve işe alım platformu geliştiren Personio, 270 milyon dolar yatırım aldı

KOBİ'ler için İK yönetimi ve işe alım platformu geliştiren Almanya merkezli Personio, Greenoaks Capital Partners tarafından yönetilen E Serisi yatırım turunda 270 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Index Ventures, Accel, Meritech, Lightspeed, Northzone ve Global Founders Capital'ın yanı sıra yeni yatırımcılar Altimeter Capital ve Alkeon da katıldı. E Serisi ile Personio'nın değerlemesi 6.3 milyar dolara yükseldi

Şirket, aldığı yatırımı departmanlar arasında İK süreçlerini otomatikleştiren KOBİ'ler için yeni bir insan iş akışı otomasyon yazılımı başlatmak için kullanmayı planlıyor. Personio'nın kurucusu ve CEO'su Hanno Renner, birkaç yıldır tutarlı bir şekilde gelir açısından yıldan yıla yüzde 100 büyüdüklerini söylüyor. Renner, 4 bin müşterileri olduğunu, ancak Avrupa genelinde 10 ila 2 bin çalışan arasında 1,7 milyon şirket bulunduğunu ve bunun şu anda sadece yüzde 3 pazar payına denk geldiğini söylüyor. Bu da Personio için müşteri sayısı bakımından hala ciddi bir potansiyelin olduğunu kanıtlıyor.

2015 yılında, Münih'te hayata geçirilen Personio, girişimler veya küçük ve orta ölçekli işletmeler için bulut tabanlı İK yönetimi ve işe alım çözümleri ve yazılımları sunuyor. Şirket, maaş, çalışan belgeleri, performans, işe alma işlevi, aday takibi, görüşme planlaması, aday incelemeleri, raporlama gibi birçok özelliğe sahip. Personio'nun bulut tabanlı yazılımı, şirketlerin personel yönetimine hakim olan evrak işlerini ortadan kaldırmasına yardımcı oluyor.

Şirket, 2021'in başından beri çalışan sayısını ikiye katladı ve Personio'nun şu anda Münih, Londra, Dublin ve Amsterdam'daki ofislerinde 1000'in üzerinde çalışanı bulunuyor. Şirket, özellikle Birleşik Krallık'ta ve kuzey ülkelerinde büyük talep görüyor. Personio halihazırda 80 ülkede KOBİ'ler tarafından kullanılıyor ve yakın zamanda İtalya ve Fransa pazarlarında da faaliyet göstermeye başladı.

Hanno Renner, siyasi partiler, üniversiteler ve hatta futbol eğitim kulüpleri gibi geleneksel olarak Personio'nun müşterisi olmayan kuruluşlarda da bir artış gördüklerini; bunun da ürünün gerçekten her kuruluş için olduğunu kanıtladığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.