Tıbbi cihaz üreticisi MicroTransponder, 53 milyon dolar yatırım aldı

2007 yılında faaliyete geçen şirket, bu hastaların tedavisinde kullanılmak üzere Vivistim Vagus adlı bir cihaz geliştirdi.
Tıbbi cihaz üreticisi MicroTransponder, 53 milyon dolar yatırım aldı

Tıbbi cihaz üreticisi Micro Transponder 53 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu US Venture Partners tarafından yönetildi. 53 milyon dolarlık yatırım turunda  GPG Ventures, Exceller Hunt Ventures, Osage University Partners, Action Potential Venture Capital ve Vertical Group yer aldı. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 95 milyon doların üzerine çıktı. 

Jordan Curnes tarafından kurulan şirket, felçli hastaların tedavisine odaklanıyor. 2007 yılında faaliyete geçen Micro Transponder, bu hastaların tedavisinde kullanılmak üzere Vivistim Vagus adlı bir cihaz geliştirdi. Şirketin ürettiği cihaz felçten sonra oluşan kısmi beyin hasarından ötürü kaybedilmiş olan becerilerin yeniden öğrenilmesine yardımcı oluyor. 

Dünyada her yıl 17 milyon kişi felç yani inme geçiriyor. En önemli ölüm sebeplerinden biri olarak biliniyor. Felçli bir hasta vücudunda birçok fonksiyon kaybı oluşuyor. Yapay zeka algoritmaları ve makine öğrenmesi sayesinde bu hastalığa daha kolay tanı konmaya başlandı.

İnme geçiren hastaların bakım koordinasyonuna odaklanan Viz.ai 100 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen yatırım, şirketin toplam değerini 1,2 milyar dolara çıkardı. 2016'da kurulan Viz.ai, temelde yapay zeka destekli bakım koordinasyon aracı geliştirdi. Sağlık çalışanlarının hastaya müdahale ederken önceliklerini belirlemesinde yardımcı oluyor.

2021 yılının Ağustos ayında odağına felç geçiren hastaları ve felç sonrasındaki tedavilerini alan BrainQ, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Söz konusu 40 milyon dolarlık yatırım, Hanaco Ventures liderliğinde gerçekleşti. 40 milyon dolarlık yatırım turuna Hanaco Ventures'ın haricinde Dexcel Pharma, Peregrine Ventures ve şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan OurCrowd, Norma, Sailing Capital, IT Farm, Millhouse ve Qure firmaları da katıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.