Doğurganlık alanına odaklanan Oma Fertility, 37,5 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Oma Fertility'nin ilk ürünü OMA Sperm Insight, tüp bebek sonuçlarını iyileştirmek için en sağlıklı spermi belirlemeyi amaçlıyor.
Doğurganlık alanına odaklanan Oma Fertility, 37,5 milyon dolar yatırım aldı

Doğurganlık alanına odaklanan Oma Fertility 37,5 milyon dolar yatırım aldı. Tur, JAZZ Venture Partners, Root Ventures, Mithril Capital, Global Asset Capital ve Free Solo Ventures tarafından yönetildi. Yatırımın 29 milyonu yatırımcılardan geldi.  8,5 milyon dolarlık borç finansmanı ise Silicon Valley Bank tarafından sağlandı. Yeni gelen yatırım şirketin ABD operasyonunu genişletmek için kullanılacak. 

2020 yılında kurulan şirket; tüp bebek, yumurta dondurma, embriyo transferleri ve yumurta bağışı üzerine çalışıyor. ABD merkezli Oma Fertility'nin ilk ürünü OMA Sperm Insight, tüp bebek sonuçlarını iyileştirmek için en sağlıklı spermi belirlemeyi amaçlıyor. Bunun için yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Şirketin amacı ABD'de doğurganlık klinik ağı kurmak. Bir taraftan çocuk sahibi olmak isteyen herkese bu hizmeti erişebilir kılmak. 

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler en çok tüp bebek vitro fertilizasyon (IVF) yöntemini tercih ediyor. Bir çeşit yapay döllenme tekniği olan tüp bebek, kadın ve erkek üreme hücrelerinin laboratuvar koşullarında bir araya getirilmesi ve döllenmiş yumurtanın anne rahmine yerleştirilmesiyle uygulanıyor.

ABD'de doğurganlık oranı düştü

Geçen Mayıs ayında ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ülkedeki doğum ve doğurganlık oranlarının 2020'de rekor seviyede düştüğünü açıklamıştı.Rapora göre ABD'deki doğum ve doğurganlık oranlarının 1979'dan bu yana en düşük seviyelere düştüğü belirtilmişti. 

Bu noktada son 5 yıldır özellikle ABD'de regl, hamilelik, kadınların cinsel sağlığı, doğurganlık gibi konular gibi konular üzerine çalışan femtech sayısı arttı. Dünya genelinde bu alana yapılan yatırımlar üç kat arttı. Toplam yatırım miktarı 1,9 milyon dolara ulaştı. Bu da alana yapılan yatırımları gündeme getirdi. 

Geçen Mayıs ayında anne sağlığına odaklanan Cayaba Care, 12 milyon dolar yatırım aldı. 12 milyon dolarlık yatırım, Seae Ventures ve Kapor Capital liderliğinde gerçekleştirildi. A serisi yatırım turunun diğer katılımcılar arasında Wellington Partners, Citi Impact Fund ve Rhia Ventures yer aldı. Yeni gelen yatırım, yeni pazarlara açılmak için kullanılacak.

2020'de ABD'de kurulan Cayaba Care; üç doktor Olan Soremekun, Mary Fleming ve Kit Dobyns tarafından faaliyete geçirildi. Şirket, şu anda Philadelphia ve New Jersey'de faaliyet gösteriyor. Girişim, hamileliğin bütün evrelerinde anne adaylarına sağlık hizmeti sunuyor.

Aynı ay kadın sağlığı üzerine odaklanan bir başka sağlık girişimi Inne, 10 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, DSM Venturing liderliğinde gerçekleştirildi. Turda Borski Fonu ve Calm Storm Ventures'ın yanı sıra Taavet Hinrikus, Dr Fiona Pathiraja ve Rolf Schromgens gibi melek yatırımcılar da yer aldı. Şirket, yeni aldığı yatırımı ABD'ye genişlemek ve Ar-Ge faaliyetlerini genişletmek için kullanacağını açıkladı.

2016 yılında kurulan şirket, salya örneklemesinden kadınların doğurganlık hormonu oranını ölçüyor. Geliştirdiği cihaz, luteinizan hormonu (LH) ve folikül stimülan hormonuna (FSH) odaklanıyor. (LH, vücudunuzdaki östrojen seviyesini düzenleyerek ve yumurta hücrelerinin gelişimi ve salımını tetiklemek için FSH ile birlikte çalışıyor.) kullanıcıların yumurtlama, adet döngüsü ve hormon seviyeleri hakkında bilgi sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.