Anne sağlığına odaklanan Cayaba Care, 12 milyon dolar yatırım aldı

Cayaba Care, hamileliğin bütün evrelerinde anne adaylarına sağlık hizmeti sunuyor. Anne adaylarının doğum korkusuyla nasıl başa çıkması gerektiği konusunda destek veriyor.
Anne sağlığına odaklanan Cayaba Care, 12 milyon dolar yatırım aldı

Anne sağlığına odaklanan Cayaba Care, 12 milyon dolar yatırım aldı. 12 milyon dolarlık yatırım, Seae Ventures ve Kapor Capital liderliğinde gerçekleştirildi. A serisi yatırım turunun diğer katılımcılar arasında Wellington Partners, Citi Impact Fund ve Rhia Ventures yer aldı. Yeni gelen yatırım, yeni pazarlara açılmak için kullanılacak. 

2020'de ABD'de kurulan Cayaba Care; üç doktor Olan Soremekun, Mary Fleming ve Kit Dobyns tarafından faaliyete geçirildi. Şirket, şu anda Philadelphia ve New Jersey'de faaliyet gösteriyor. Girişim, hamileliğin bütün evrelerinde anne adaylarına sağlık hizmeti sunuyor.

Anne adaylarının doğum korkusuyla nasıl başa çıkması gerektiği konusunda destek veriyor. Doğumdan sonra emzirme ve bebek bakımı konusunda yardımcı oluyor. Cayaba Care, doğum uzmanları ve yerel sağlık kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor. 

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin verilerine göre; ülkede anne ölüm sayısı 2020'de 861 idi. Bilindiği üzere anne ölümlerinin seviyesi, kadın sağlığı hizmetinin kalitesi kalkınmışlık göstergeleri arasında sayılıyor. Bu yüzden anne sağlığını iyileştirmeyi amaçlayan teknoloji destekli şirketler dikkat çekiyor. Geçen hafta Mahmee  9,2 milyon dolar ve Kasım ayında Babyscripts 7,5 milyon dolar yatırım aldı. 

Bir taraftan kadın sağlığını odağına alan girişimlerin yani FemTech sektörünün 2027 yılına kadar 60 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Geçen aylarda bu alanda faaliyet gösteren Alife Health, 22 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Yatırım turu Lux Capital, Union Square Ventures ve Maveron tarafından yönetilmişti. Bu yatırım ABD merkezli girişimin geçen sene aldığı 9,5 milyon dolarlık yatırımından bir sene sonra gelmişti. 

2020 yılında yola çıkan şirket, tüp bebek tedavisi için kişisel veri topluyor. Kişiselleştirilmiş doğurganlık verileriyle süreci klinik olarak destekliyor. Amaç, yapay zeka teknolojisiyle bu alandaki başarı oranını yükseltmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.