İşletmeler, Twitter Location Spotlight ile profillerine konum ve iletişim bilgisi ekleyebilecek

Location Spotlight, yerel işletmelerin profillerinde konum, çalışma saatleri ve iletişim bilgilerini paylaşmalarını sağlayacak.
İşletmeler, Twitter Location Spotlight ile profillerine konum ve iletişim bilgisi ekleyebilecek

Twitter'ın sancılı satın alma süreci gündeme otururken, ekip işletmelere yeni özellikler sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Mart ayında yayına alınan Profesyonel Hesap ve Twitter Shops'un ardından şirket, işletmeler için yeni bir özellikle karşımızda.

Bu hafta duyurulan Location Spotlight isimli özellik, yerel işletmelerin profillerinde konum, çalışma saatleri ve iletişim bilgilerini paylaşmalarını sağlayacak. Location Spotlight, şu an için ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya'daki Twitter Profesyonel Hesap kullanıcılarına açıldı. 

Kullanıcılar, bir işletme profilini ziyaret ettiklerinde konuma basarak Google Maps gibi bir harita uygulaması ile navigasyon desteği alabilecek. Buna ek olarak işletmeler, profillerine ekledikleri iletişim bilgileri sayesinde potansiyel müşterilerin kendilerine erişmesini kolaylaştırabilecek. İletişim bilgisi kısmında bir telefon numarası yerleştirilebileceği gibi e-posta veya SMS gönderimi için link paylaşımı seçeneği de mecvut. 

Google aramalarda gördüğümüz işletme kartlarını andıran bu yapı, uzun vadede küçük işletmelerin Twitter'da da yer almasını teşvik edebilir.

Hatırlarsanız, mart ayında markalar, Twitter shops ile yaklaşık 50 ürünü Twitter profillerinde sergileyebilmeye başlamıştı. Yakın zamanda  Spaces, bültenler ve topluluklar üzerine çalışan ekibini farklı alanlara yönlendiren Twitter, personelinin kullanıcı büyümesi ve kişiselleştirmeye odaklanmasını istiyor. Bu bağlamda topluluk odaklı özellikler yerine daha fazla işletme aracı ile karşılaşmamız olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.