Disney+'ın Türkiye pazarına girişine Netflix'ten anlamlı mesaj

Disney+'ın 14 Haziran'da Türkiye'ye açılmasıyla Twitter'da pek çok kişi Netflix ve Disney+ karşılaştırması yaptı. Netflix ise yaptığı son paylaşım ile bu karşılaştırmalara son noktayı koydu. 
Disney+'ın Türkiye pazarına girişine Netflix'ten anlamlı mesaj

Disney+'ın Türkiye pazarına girişi, pek çok kişi tarafından heyecanla bekleniyordu. Disney+'ın 14 Haziran'da Türkiye'ye açılmasıyla Twitter'da pek çok kişi Netflix ve Disney+ karşılaştırması yaptı. Netflix ise yaptığı son paylaşım ile bu karşılaştırmalara son noktayı koydu. 

Netflix Türkiye hesabı "Disney plus satın almayan bir ben bir de Netflix Türkiye admini kaldık" yazan bir tweeti alıntılayarak "Yo ben de aldım" yazdı. Netflix'in bu tavrı, iki marka arasında sosyal ağlarda yıkıcı bir çekişmenin yerine anlamlı bir rekabet ile karşılaşacağımızı gösteriyor. 

Bu arada Netflix'in her zaman farklı markalarla etkileşime açık bir iletişim stratejisi izlediğini hatırlatalım. Şirket, Türkiye ofisini duyurduğunda Lipton ve Penti gibi markalarla da sosyal ağlar üzerinden etkileşime geçmişti. 

Aynı şekilde Netflix Türkiye pazarına girdiğinde Netflix'in global hesabı ve Netflix Türkiye arasında da benzer etkileşimlere şahit olmuştuk. 

Netflix'in bu kapsayıcı ve mizahi iletişimi, kullanıcıları tarafından markanın en çok sevilen yönlerinden biri. Bu arada Netflix'in Disney tweeti ile gündeme geldiği saatlerde, Cem Yılmaz da Disney'i "mention"layarak "Netflix"te olduğunu hatırlattı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.