Üyelik servisi sunma trendine, BMW Türkiye de adım attı

Üç farklı hizmet paketiyle sunulan BMW Prime Abonelik Sistemi’ne lansman döneminde özel koşul ve fiyatlarla ulaşılabilecek.
Üyelik servisi sunma trendine, BMW Türkiye de adım attı

BMW, dünyada trend olan abonelik sistemini Türkiye'de de hayata geçirdi. BMW Prime aboneliği olarak tanımlanan sistem, avantajlı servis hizmetlerinden indirimli akaryakıt alımına, ücretsiz araç yıkama ve otopark hizmetinden özel transfer hizmetine kadar günlük hayatı kolaylaştıran pek çok hizmeti bir arada sunuyor. Hizmetin bedeli aylık 99 liradan başlıyor. 

BMW Prime ile BMW sahipleri motor yağı ve cam suyu tamamlama, silecek değişimi, mevsim geçişlerinde lastik saklama ve değişimi gibi hizmetleri ücretsiz olarak alabiliyor. Ayrıca BMW Prime aboneliği sayesinde akaryakıt alımında avantajlı fiyatlar, orijinal parça ve işçilik ücretlerinde yüzde 30'a varan indirimlerden yararlanıyor. Arızalanan araçların tercih edilen BMW Yetkili Servisi'ne ücretsiz olarak çekilmesi ve araç kullanıcısının 100 km'lik transferi de BMW Prime'ın abonelerine sunduğu hizmetler arasında yer alıyor.

Üç farklı hizmet paketiyle sunulan BMW Prime Abonelik Sistemi’nde “Prime” paketi ayda 99 TL karşılığında BMW Yetkili Servislerinde orijinal parça ve işçilik indirimleri ile motor yağı ve sıvıların tamamlanması, periyodik araç kontrolü ve silecek lastiklerinin değişimi gibi temel servis hizmetlerini ücretsiz olarak sağlıyor. "Prime Plus” paketi ise ayda 129 TL karşılığında Prime paketindeki hizmetlere ek olarak araç yıkama, otopark ve akaryakıt indirimi sunuyor. En üst abonelik paketi "Prime Premium" ise Prime Plus paketindeki hizmetlere ilave olarak lastik depolama ve değişimi ile özel çekici ve transfer hizmetlerini ayda 159 TL karşılığında kullanıcılarına hediye ediyor.

Borusan Otomotiv tarafından ithalatı gerçekleştirilen on yaş altı BMW otomobil sahibi tüm kullanıcılar, BMW Prime'a abone olabiliyor. Abonelik paketinin BMW Prime web sitesi üzerinden belirlenmesinin ardından araç şasi numarasıyla birlikte kayıt işlemi hızlıca gerçekleştirilebiliyor. Platform üzerinden seçilen paketlerin esnek abonelik koşulları kullanıcılara diledikleri zaman paket değişikliği veya online iptal işlemi gibi kolaylıklar sunuyor.

Dikkat çeken abonelik hizmetleri

Otomobil devi Toyota, 2021'in Aralık ayında abonelik modeline farklı bir açıdan yaklaştı. Uzaktan çalıştırma yani anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemini belli bir ücret karşılığında sağlayacağı açıkladı. Remote Connect aboneliği olarak adlandırılan sistem, 2018 ve sonraki model Toyota araçları kapsayacağı belirtildi. Sürücüler tarafından nasıl karşılanacağı merak edilen sistemin abonelik bedeli aylık 8 dolar, yıllık rakamı ise 80 dolar olacağı kaydedildi. 

Geçen Ocak ayında da Çinli otomotiv devi Geely'nin bünyesinde bulunan premium elektrikli otomobil markası Lynk & Co, araç kiralama odağında üyelik modeliyle dikkat çekti. Marka, Avrupa'da satılan SUV modelleri için geleneksel satış metotlarının dışına çıktığını duyurdu. Buna göre, kullanıcı ya aylık ya da haftalık araç kullanım hakkına sahip olacağını söyledi. Sistem, belirli bir ücret karşılığında aylık abonelik modeline göre ilerleyeceği açıklandı. Ücretsiz yapılan abonelik, isteğe göre uzatılabilecek, vergiler ise abonelik ücretine dahil edileceği belirtildi. Abonelik ücretinin ise 584 dolar olacağı kaydedildi.

Bir taraftan otomobil markaları müşterilerin belirli özelliklere erişmek için müşterilere abonelik hizmeti sunuyor. Özellikle son beş yıldır bu konu sektörün gündemine sıklıkla meşgul ediyor. Aylık veya yıllık abonelikler sunan otomobil markaları rekabeti yeniden şekillendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.