Coinbase çalışanlarını işten çıkarıyor, ekip yüzde 18 oranında küçülecek

Coinbase kurucu ortağı ve CEO'su Brian Armstrong'a göre yeni bir kripto kışı kapıda olabilir ve şirketin en büyük gelir kaynağı olan alım-satım (trading) gelirlerinde durağanlık görülebilir.
Coinbase çalışanlarını işten çıkarıyor, ekip yüzde 18 oranında küçülecek

Yakın zamanda BTCTurk satın almasına dair duyumlarla gündeme gelen Coinbase, çalışanlarının bir kısmını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bugün Coinbase kurucu ortağı ve CEO'su Brian Armstrong tarafından paylaşılan e-postaya göre, Coinbase ekibi yüzde 18 oranında küçülecek. 

Armstrong, bu kararı alma nedeninin ekonomik koşulların değişmesi olduğunu vurguladı. Armstrong'a göre yeni bir kripto kışı kapıda olabilir ve şirketin en büyük gelir kaynağı olan alım-satım (trading) gelirlerinde durağanlık görülebilir. Brian Armstrong, bunun en kötü ihtimal olduğunu ve şirket olarak en kötü ihtimale hazırlıklı olmak istediklerini belirtti. Başarılı CEO ayrıca piyasa düştüğünde maliyetleri kısarak hayatta kaldıklarının altını çizdi.

İşten çıkarma kararının nedenlerinden biri de şirketin hızlı büyümesi. Armstrong'un aktardıklarına göre şirket 2021 başında 1250 çalışana sahipti. Bu dönemde boğa sezonu yaşandığını hatırlatan Armstrong, yıldan yıla yaklaşık yüzde 200 büyüme kaydettiklerini ifade etti. Büyümeyi kontrol edebilmek adına fazla işe alım yaptıklarını açıkladı. Ekibin 18 ayda 4 kattan fazla büyüme gösterdiğini eklemekte fayda var. 

Şirket, işten çıkarmalar ile harcamaları yönetebilmek ve verimliliği artırabilmeyi hedefliyor. İşten çıkarılan kişilerin Coinbase sistemine erişimi tamamen kesildi. İşten çıkarılan kişilere kıdem tazminatları tanımlanırken, ABD'deki çalışanlara 4 aylık COBRA sağlık sigortası ve global ekiplere 4 haftalık psikolojik destek sağlanacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.