Daha önce 3. parti uygulamalarda karşımıza çıkan yeni Apple özellikleri

Bu haberimizde geçmişte 3. parti uygulamalarla karşımıza çıkan ve Apple'ın WWDC 2022 çerçevesinde tanıttığı özelliklere yakından bakıyoruz.
Daha önce 3. parti uygulamalarda karşımıza çıkan yeni Apple özellikleri

Apple'ın her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı olan WWDC, bu yıl bu yıl 6 Haziran ve 10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. WWDC 2022 çerçevesinde iOS, iPadOS, watchOS ve macOS gibi işletim sistemleri için pek çok yeni özellik tanıtıldı. 

Hatırlatmak gerekirse WWDC 2022'de tanıtılan yeni yazılım özellikleri ile ilgili tüm detayları geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Tanıtılan özellikler arasında şimdi al sonra öde servisi olan Apple Pay Later'dan tutun da ilaç takibine kadar pek çok önemli özellik yer alıyor. 

Karşımıza çıkan yeni özelliklerin işletim sistemlerine entegre bir şekilde sunulacak olması önemli bir yenilik olsa da tanıtılan bazı özellikler geçmişte 3. parti uygulamalar ile de karşımıza çıkmıştı. Bu haberimizde geçmişte 3. parti uygulamalarla karşımıza çıkan ve Apple'ın WWDC 2022 çerçevesinde tanıttığı özelliklere yakından bakıyoruz.

Apple Pay Later

WWDC 2022'de Apple'ın şimdi al sonra öde çözümü olan Apple Pay Later'ı tanıttığını sizlere aktarmıştık. Özellikle yurt dışında oldukça popülerleşmeye başlayan şimdi al sonra öde çözümleri büyük markaların da ilgisini çekmeye devam ediyor.

Bu markalardan biri olan Apple, Apple Pay Later çözümü ile şimdi al sonra öde pazarına adım atmış oldu. Şimdi al sonra öde çözümleri bankalardan tutun da Klarna ve Clearpay gibi girişimlere kadar pek çok farklı marka tarafından sunuluyor.

Continuity camera

İş hayatımızın pandemi ile birlikte kökünden değiştiğini sizlere pek çok kez aktarmıştık. Değişikliğe uğrayan en önemli alanların başında ise toplantılar yer alıyor. Toplantıların dijitalleşmesi ve online hale gelmesi ile birlikte ise webcam'lerin önemi oldukça arttı.

WWDC 2022'de Continuity camera özelliğini duyuran Apple, bu özellik ile birlikte iPhone modellerini webcam'lere dönüştürebiliyor. Geçtiğimiz yıllarda Camo, DroidCam ve Iriun gibi çözümlerin akıllı telefonları bilgisayarlar için webcam'e dönüştürdüklerini görmüştük.

Visual Lookup

Geçen sene tanıtılan Visual Lookup özelliği, iOS 16 ile görsel taramayı yeni bir boyuta taşıyor. WWDC 2022'de detayları paylaşılan Visual Lookup özelliği ile birlikte kullanıcılar artık bir görseli tarayıp başka bir alana, örneğin mesajlaşma uygulamalarına taşıyabilecek.

Fotoğraflarda öne çıkan nesne veya kişileri arka plan ile ayrıştırmanıza odaklanan Visual Lookup özelliği pek çok uygulama ve web sitesi üzerinden yıllardır gerçekleştirilebiliyor. Visual Lookup'ın en büyük farkı ise oldukça hızlı çalışıyor olması.

İlaç takibi

Her yıl yeni sağlık özellikleri ile karşımıza çıkan Apple, WWDC 2022'de ilaç takibi özelliği olan Medication tracking'i tanıttı. Özellikle sık sık ilaç kullanan Apple kullanıcıları için başarılı bir alternatif olan ilaç takibi özelliği, ilk etapta sadece ABD'deki kullanıcılar için sunulacak. İlaç takibi özelliği yıllardır MyTherapy ve Pillbox gibi popüler uygulamalar ile gerçekleştirilebiliyor.

Freeform

Apple'ın en çok önem verdiği alanların başında üretkenlik ve grup haline çalışma geliyor. Bu alanlar için Freeform isimli bir özellik duyuran Apple, özellikle grup halinde çalışan kullanıcıları için boş bir tuval sunuyor. Söz konusu iş birliği özelliği iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura'da kullanılabilecek.

Geçtiğimiz yıllarda benzer özellikler sunan pek çok uygulama karşımıza çıktı. Freeform benzeri özellikler sunan uygulamalara en iyi örnekler ise FigJam, GoodNotes ve Explain Everything.

İşCep’ten İş Bankası müşterisi olun
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.