Jack Dorsey ve Jay Z Bitcoin akademisi kurdu

The Bitcoin Academy, derslerini Jay Z büyüdüğü toplu konut kompleksi Marcy Houses'da verecek. Program kapsamında katılımcılara akıllı telefonlar, MiFi cihazları, küçük bir miktar Bitcoin ve bir yıllık veri paketi sunulacak.
Jack Dorsey ve Jay Z Bitcoin akademisi kurdu

Jack Dorsey ve Jay Z New York'un dar gelirli bireylerine ücretsiz dersler veren bir Bitcoin akademisi kurdu. Jack Dorsey ve Jay Z (Shawn Carter) attığı tweetler ile takipçilerine bu yeni akademiyi duyurdu. The Bitcoin Academy , derslerini Jay Z'nin büyüdüğü toplu konut kompleksi Marcy Houses'da veriyor. 

The Bitcoin Academy'nin detayları 

Hem fiziksel hem de çevrimiçi ortamda gerçekleşecek olan dersler, Haziran sonundan Eylül ayına kadar sürecek. Haftada iki kez düzenlenecek olan bu derslerle, katılımcıların kendi finansal özgürlüklerini elde etmesi amaçlanıyor. Akademinin eğitmenleri ise Black Bitcoin Billionaire sitesinin yöneticisi Lamar Wilson ve Crypto Blockchain Plug'ın kurucusu Najah J. Roberts. 

Katılımcılara program kapsamında akıllı telefonlar, internete bağlanmalarına yardımcı olacak MiFi cihazları, küçük bir miktar Bitcoin ve bir yıllık veri paketi sunulacak. Akademi, yetişkinlerin yanı sıra çocukları da kripto para konusunda eğitmeyi planlıyor. Bu bağlamda hafta sonu programlarıyla bölgedeki çocukların konu hakkında daha fazla bilinçlenmesi sağlanacak. 

Ders programının içeriği ise katılımcıların bilgi seviyesine, geçmiş deneyimlerine ve sosyal çevresine göre değişecek. Ancak temel olarak kripto paraya giriş konularını, blockchain'in çalışma prensiplerini ve dolandırıcılıkların nasıl saptanabileceğini kapsayacak. 

Jack Dorsey ve Jay-Z tarafından fonlanan akademinin operasyon yönetimini ise Jay-Z'nin annesi Gloria Carter'ın kurucu ortaklığını ve CEO'luğunu üstlendiği Shawn Carter Foundation yürütecek. 

The Bitcoin Academy eleştirileri

Pek çok kişi kripto para piyasasındaki fiyatlarda görülen dalgalanma nedeniyle, elverişsiz koşullarda, finansal zorluklarla mücadele eden kişilerin bu akademi vesilesiyle kripto para kullanımına teşvik edilmesini eleştirdi. Twitter'da yapılan paylaşımlar, Marcy Houses'da yaşayan demografinin bu eğitimler yerine başka çözümlere ve desteklere ihtiyacı olduğunu savunuyor. Eleştiriler, eğitimlere katılan kişiler elllerindeki küçücük birikimi kripto para piyasasında kaybedeceği yönünde. 

The Bitcoin Academy ise yaptığı açıklamada iddiaların aksine bu kişilerin kendini piyasada koruyabilmesi ve bilinçli hareket edebilmesi için eğitimler verildiğini savunuyor. 

Hepimizin bildiği üzere Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasası, dar ve orta gelirli kişiler için kısa vadede bir çıkış yolu olarak görülmeye devam ediyor. Özellikle göçmenler için ABD'de banka hesabı açmak, ciddi zorlukları beraberinde getiriyor. Aynı şekilde ABD'de kredi verilirken ayrımcılığa uğrayan Afro-amerikan kökenli kişiler, yatırım ve birikimlerini artırmakta güçlük çekiyor. 

Bu anlamda The Bitcoin Academy'nin eğitimlerle bu kesimi daha avantajlı konuma getirmeyi planlandığını söyleyebiliriz.

Jack Dorsey ve Jay-Z iş birliği

Bu arada The Bitcoin Academy, Jack Dorsey ve Jay-Z'nin ilk iş birliği değil. Jack Dorsey, 2020 yılında Jay-Z'nin online müzik platformu Tidal'a talip olmuştu. Mart 2021'de ise Jack Dorsey'nin şirketi Square, Tidal'ı 297 milyon dolara satın aldı

İkili ayrıca 2021'nin Şubat ayında Afrika ve Hindistan'da Bitcoin geliştirmelerine ayrılacak 500 BTC'lik ₿trust fonunu duyurdu. Jack Dorsey ve Jay-Z'nin istikrarlı bir şekilde kripto para alanına yatırım yaptığını söylemek mümkün. Önümüzdeki dönemde ikili tarafından hayata geçirilen yeni fonları, kurum ve kuruluşları görmeye devam edebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.