Apple, 14,1 inçlik iPad Pro ve 15 inçlik MacBook Air modellerini 2023 yılında tanıtabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Ross Young ve Mark Gurman'ın ortaya attığı iddialara göre Apple, önümüzdeki yıl hem MacBook hem de iPad aileleri için farklı modeller tanıtacak.
Apple, 14,1 inçlik iPad Pro ve 15 inçlik MacBook Air modellerini 2023 yılında tanıtabilir

Geçtiğimiz hafta geliştirici konferansı olan WWDC 2022'yi düzenleyen Apple'ın yenilenen MacBook Air modelini M2 çipi ile birlikte tanıttığını sizlere aktarmıştık. Bugün ortaya çıkan yeni bilgiler Apple'ın MacBook ve iPad modelleri ile ilgili yol haritasını gözler önüne serdi.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Ross Young ve Mark Gurman'ın ortaya attığı iddialara göre Apple, önümüzdeki yıl hem MacBook hem de iPad aileleri için farklı modeller tanıtacak. Ross Young'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlara göre Apple, önümüzdeki yıl 14,1 inç büyüklüğünde bir iPad Pro modeli tanıtacak.  

Gücünü Apple'ın ProMotion ekran teknolojisinden alan 14,1 inç büyüklüğündeki iPad, MiniLED ekran paneli kullanacak. M2 çipi ile birlikte tanıtılması beklenen 14,1 inçlik iPad Pro modelinin potansiyel özellikleri arasında ise 512 GB dahili depolama ve 16 GB RAM de bulunuyor. M2 çipinin önümüzdeki yıl diğer iPad Pro modellerinde de kullanılması bekleniyor.

Gelelim Bloomberg'ten Mark Gurman'ın iddialarına. Gurman'a göre Apple, önümüzdeki yılın sonbahar aylarında tanıtacağı yeni bir MacBook Air modeli üzerinde çalışıyor. Söz konusu MacBook Air modelinin ekran büyüklüğü ise 15 inç olabilir. Kısacası Apple, hem iPad hem de MacBook Air modelleri için bugüne kadar görmediğimiz kadar büyük ekran boyutları üzerinde çalışıyor.

Apple'ın 2016 yılında 12 inçlik bir MacBook modeli tanıttığını daha önce sizlere aktarmıştık. Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yine 12 inç büyüklüğünde yeni bir MacBook modeli üzerinde çalışıyor. 12 inçlik MacBook modelinin 2023 yılının sonunda veya 2024 yılının ilk aylarında tanıtılması bekleniyor. Son olarak yenilenen MacBook Pro modellerini ise bu yıl içinde görebileceğimizi de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.