Yenilenen MacBook Air, M2 çipi ile birlikte tanıtıldı

M2 çipini kullanacak ilk model tasarım anlamında büyük bir yenilik yaşayan MacBook Air oldu. Geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkan yeni MacBook Pro modelleri ile benzer bir tasarım ile gelen MacBook Air, 13.6 inçlik Liquid Retina ekran ile geliyor. 
Yenilenen MacBook Air, M2 çipi ile birlikte tanıtıldı

Apple'ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansı WWDC'nin bu yıl 6 - 10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşeceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Yazılım odaklı olarak gerçekleşen WWDC 2022'de donanım tarafını ilgilendiren iki önemli duyuru da yer aldı. 

Etkinlikte karşımıza çıkan en önemli yeniliklerden biri M2 çipi oldu. M1 çipi ile birlikte başlayan Apple Silicon dönüşümü M2 ile birlikte devam ediyor. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre ikinci nesil 5 nanometre teknolojisiyle üretilen M2, M1’in watt başına performansını yüzde 18 daha hızlı CPU, yüzde 35 daha güçlü GPU ve yüzde 40 daha hızlı Neural Engine ile ileriye taşıyor.

24 GB’a kadar hızlı birleşik bellek sunan M2, M1 çipine oranla yüzde 50 daha fazla bant genişliğine de sunuyor. M2’nin ikinci nesil 5 nanometre teknolojisiyle üretilen system-on-a-chip (SoC) tasarımı 20 milyar transistörden meydana geliyor. 

M2 işlemcisini kullanacak ilk model ise tasarım anlamında büyük bir yenilik yaşayan MacBook Air oldu. Geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkan yeni MacBook Pro modelleri ile benzer bir tasarım ile gelen MacBook Air, 13.6 inçlik Liquid Retina ekran ile geliyor. 

Tıpkı MacBook Pro modelinde olduğu gibi çentikli bir ekran ile karşımıza çıkan MacBook Air, magsafe'e de sahip olacak. Yenilenen MacBook Air modeli; 1080p FaceTime HD kamerası, dört hoparlörlü ses sistemi ve 18 saate kadar pil ömrü gibi özelliklere sahip olacak.

Gümüş, uzay grisi, gece yarısı ve yıldız ışığı olmak üzere 4 farklı renk seçeneği sunan yeni MacBook Air modeli, 11,3 mm kalınlığa ve 1,2 kg ağırlığa sahip. 67 W USB-C güç adaptörüyle birlikte hızlı şarj desteğine de kavuşan yeni MacBook Air, şarj seviyesini 30 dakikada yüzde 50’ye kadar çıkarabiliyor.

M2 çipi ile birlikte gelen yeni MacBook Air modeli ülkemizde 25 bin 999 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 8 Çekirdekli CPU, 10 Çekirdekli GPU, 8 GB Birleşik Bellek ve 512 GB SSD Depolamaya sahip olan modelin fiyatı ise 32 bin 299 TL.

İşCep’ten İş Bankası müşterisi olun
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.