Amazon ayakkabılar için sanal ürün deneme özelliği ile AR alışverişe adım attı

Amazon ayakkabılar için artırılmış gerçeklik destekli sanal ürün deneme (virtual try-on) özelliğini duyurdu. Özellik sayesinde kullanıcılar ürünü deneyimleme şansı elde ederken, ürün hakkında daha fazla bilgiye erişmiş oluyor. 
Amazon ayakkabılar için sanal ürün deneme özelliği ile AR alışverişe adım attı

Amazon ayakkabılar için artırılmış gerçeklik destekli sanal ürün deneme (virtual try-on) özelliğini duyurdu. Daha önce Snapchat, Instagram ve YouTube'da rastladığımız sanal ürün deneme özelliği, müşterilerin cep telefonları aracılığıyla ürünleri kendi üzerlerinde denemesini sağlıyor. 

Genellikle sosyal ticarette dönüşüm ve marka bilinirliği yaratmak için kullanılan AR destekli sanal ürün deneme deneyimleri, böylece dünyanın en önemli e-ticaret platformlarından birinde de yerini almış oldu. 

Yine de bu Amazon'un ilk AR odaklı çalışması değil. 2020'nin Ağustos ayında AR alışveriş özelliği ile mobilyaların evinizde nasıl duracağını gösteren Amazon, 2017 yılında iOs uygulamasında AR çıkartmalar eklemişti. 

Amazon'un AR destekli sanal ürün deneme özelliği nasıl çalışıyor? 

Özellik kapsamında kullanıcılar, beğendikleri ayakkabıların üzerlerinde nasıl görüneceğini öğrenmek için telefon kamerasını ayaklarına yöneltiyor. Özellik sayesinde kullanıcılar ürünü deneyimleme şansı elde ederken, ürün hakkında daha fazla bilgiye erişmiş oluyor. 

Uygulama içinde sunulan carousel görünüm üzerinden AR ayakkabıların farklı renkleri denenebiliyor. Aynı şekilde denediğiniz ayakkabının fotoğrafını çekmeniz de mümkün. Çektiğiniz fotoğrafı uygulama içinde yer alan paylaş butonu üzerinden sosyal medya hesaplarınızda paylaşabiliyor ya da telefonunuza kaydedebiliyorsunuz. 

Şu an için ABD ve Kanada'daki kullanıcılara sunulan özelliğe Amazon alışveriş uygulamasının iOS sürümü üzerinden ulaşılabiliyor. Kullanıcılar şimdilik yalnızca New Balance, Adidas, Reebok, Puma, Saucony, Lacoste, Asics ve Superga ayakkabılarını deneyebiliyor. 

Başka e-ticaret şirketleri de Amazon'un izinden gidebilir. Zira E-ticaretin AR, dijital ikizler ve sanal ürün deneme ile yeniden şekillenmesi bekleniyor. Bu bağlamda e-ticaret şirketlerinin sanal ürün deneme ile değişen müşteri deneyimini mercek altına almasında fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.