220 milyon dolar yatırım alan Multiverse'ün değerlemesi 1,7 milyar dolara ulaştı

Multiverse tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 220 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte Multiverse girişiminin değerlemesi ise 1,7 milyar dolara ulaştı.
220 milyon dolar yatırım alan Multiverse'ün değerlemesi 1,7 milyar dolara ulaştı

Eğitim odaklı bir girişim olarak karşımıza çıkan Multiverse'ün 200 milyon dolar değerleme üzerinden 44 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 8 ay önce ise C serisi yatırım turunda 130 milyon dolar yatırım alan Multiverse, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Multiverse tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 220 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte Multiverse girişiminin değerlemesi ise 1,7 milyar dolara ulaştı. Multiverse'ün 220 milyon dolarlık D serisi yatırım turu StepStone Group, Lightspeed Venture Partners ve General Catalyst'in ortak liderliği ile gerçekleşti.

Yatırım turuna katılan diğer isimler ise Founders Circle Capital ve şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Audacious Ventures, BOND, D1 Capital Partners, GV ve Index Ventures. Alınan 220 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Multiverse'ün bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 414 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

Gençlere şirketlerde asistanlık yaparak, koçluk ve eğitim sağlayarak onlar için üniversiteye bir alternatif sunan Multiverse, sunduğu eğitimleri geliştirmek için kuruluşlarla birlikte de çalışıyor. Usta - çırak ilişkisini dijital dünyaya ve kurumsal şirketlere taşıyan Multiverse, 8 bin kişilik bir topluluğa sahip.

2016 yılında İngiltere eski başbakanı Tony Blair'ın oğlu Euan Blai ve Sophie Adelman tarafından Londra'da kurulan Multiverse'ün birlikte çalıştığı firmalar arasında ise Cisco, Verizon ve Box gibi önemli kuruluşlar yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ABD'ye açılan Multiverse, aldığı yeni yatırımı ABD'de büyümek için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.