Kolay İK, Eksim Ventures liderliğinde 1.9 milyon dolar yatırım aldı

Kolay İK, Eksim Ventures liderliğinde 1.9 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna Gözde Tech Ventures, Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Aktif Ventures Mindvest Fonu ve Galata Business Angels da katıldı.
Kolay İK, Eksim Ventures liderliğinde 1.9 milyon dolar yatırım aldı

Son olarak geçtiğimiz yılın başında yayına aldığı yapay zeka destekli dijital insan kaynakları asistanı ile gündemimize yer alan Kolay İK, Eksim Ventures liderliğinde 1.9 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna Gözde Tech Ventures, Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Aktif Ventures Mindvest Fonu ve Galata Business Angels da katıldı.

Kolay İK, 2015 aralık ayından beri 18 ülkede şirketlerin insan kaynakları süreçlerini yönetmelerini sağlıyor. İnsan kaynakları süreçleri için tek platform haline gelmeyi hedefleyen Kolay İK, 3 bin 600 şirket ve 260 bin çalışana hizmet veriyor. Platform, personel yönetimi, performans değerlendirme, bordro ve vardiya yönetimi gibi birçok İK sürecini tek yazılımla yönetmeyi ve verimli hale getirmeyi odağına alıyor.

Kolay İK son olarak, 2019 yılında Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan, 2017 yılında ise Almanya merkezli Monkfish Equity'den yatırım almıştı. Şirketin pandemi döneminde şirket bazında 3 kat büyüdüğü iddia edildi.

Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı, yatırımcıların artışı ile kurumsal kullanıcı porföyünü daha da genişleteceklerini; yakında açıklayacakları yeni çözümlerle beraber çok daha fazla şirketin çok daha fazla sorununu teknoloji yardımı ile çözeceklerini söyledi.

Eksim Holding Strateji, İş Geliştirme Başkanı ve Eksim Ventures Yatırım Komitesi Üyesi Mutluhan Oruncak, Kolay İK’nın, şirketlerin uçtan uca tüm İK süreçlerinde dijital dönüşüm ile yaratmakta olduğu değeri yakından takip ettiklerini söylerken, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gözde Tech Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Ülker de Gözde Girişim’in yeni nesil teknoloji yatırım kolu olan Gözde Tech Ventures’ın ilk yatırımı olan Kolay İK’nın dijitalleşme sürecinde HR tech alanında büyük bir boşluğu dolduracağına inandığını belirtti.

Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Koordinatörü Selami Düz, Kolay İK ekibinin güçlü yatırımcı bazından alacağı özgüvenle büyüme yolculuğuna hızlanarak ve kararlı bir şekilde devam edeceğine inandıklarını; Aktif Ventures Ceo’su Yakup Sezer ise Mindvest fonu ile potansiyeli yüksek girişimleri desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.