Kolay İK, 1 milyon dolar yatırım aldı

Bulut tabanlı personel yönetimi ve insan kaynakları platformu olan Kolay İK, Almanya merkezli Monkfish Equity'den 1 milyon dolar yatırım aldı.

Daha önce GBA ve bir grup yatırımcıdan iki tur yatırım alan Kolay İK, içerideki yatırımcılardan Rolf Schrömgens, Melih Ödemiş, Ahmet Faralyalı, Varol Civil, Cem Topçuoğlu, Fırat İşbecer ve Aydın Buğra İlter'in de katıldığı 3. turda yatırımını yurtdışından alarak önemli bir büyüme gösterdi.

2017 yılında 7 kat büyüyerek 10 binin üzerinde şirket ve 110 binin üzerinde çalışana hizmet vermeye başlayan girişim, daha önce Fransa’dan BlaBlaCar ve Almanya’dan Delivery Hero gibi girişimlere de yatırım yapan Monkfish Equity'nin Türkiye'deki ilk yatırımı oldu.

Kolay İK ekibi

Kolay İK yurtdışına açılıyor

Konuyla ilgili olarak Monkfish Equity, "Yenilikçi şirketlerin hayranları olarak Kolay İK'ya vermiş olduğumuz desteklerden oldukça memnunuz. Türkiye'de yaptığımız ilk yatırımın olumlu geri dönüşleri olacağına inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Kolay İK kurucu ortaklarından Çağlar Yalı ise yurtdışı açılıma vurgu yaparken, "Türkiye’de hem KOBİ pazarında hem de kurumsal pazarda hızlı büyümeyi sürdürürken, globalde de yeni ülkelere açılma fırsatını bu turla beraber yakalamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Son olarak Wired UK'e göre İstanbul merkezli en gözde 10 girişimden biri olan Kolay İK ile ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.