Kolay İK’dan yapay zeka destekli insan kaynakları dijital asistanı: Kolay Sor

Kolay İK ve MindBehind iş birliği ile geliştirilen yapay zeka destekli insan kaynakları dijital asistanı Kolay Sor, yapay zeka, doğal dil işleme ve derin öğrenme teknolojilerini kullanıyor.
Kolay İK’dan yapay zeka destekli insan kaynakları dijital asistanı: Kolay Sor

Bulut tabanlı personel yönetimi ve insan kaynakları platformu Kolay İK, yapay zeka destekli insan kaynakları dijital asistanı ile karşımıza çıktı. Kolay İK ve MindBehind iş birliği ile geliştirilen yapay zeka destekli insan kaynakları dijital asistanı Kolay Sor, yapay zeka, doğal dil işleme ve derin öğrenme teknolojilerini kullanıyor.

Kullandığı bu teknolojiler sayesinde çalışanların izin süreleri, bordro parametreleri, net/brüt maaş hesaplaması ve daha fazlası hakkında WhatsApp üzerinden sorular sormasına olanak tanıyan bir chatbot olarak hizmet veren Kolay Sor, şu ana kadar 1200'den fazla kişi tarafından kullanıldı.

Kolay Sor ile gerçekleşen her bir oturumda ortalama 4 sorunun cevaplandığını da ekleyelim. Kolay Sor'a en çok sorulan sorular ise ücretli ve ücretsiz izinler ile alakalı oldu. Kolay Sor ile ilgili açıklamalarda bulunan Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı, bir şirketin karşılaştığı ana zorluklardan birinin günün her saati verimli bir müşteri hizmeti için gereken insan gücünü sağlamak olduğunu fakat bunun neredeyse imkansız olduğunu paylaştı.

Sohbet robotlarının ise tam olarak burada devreye girdiğini belirten Yalı, MindBehind ekibiyle birlikte geliştirdikleri Yapay Zeka (AI), Doğal Dil İşleme (NLP), Makine Öğrenimi (ML) ve otomatik kurallar tarafından yönlendirilen chatbotun her türlü isteğe yanıt vermek için kullanıcı tarafından paylaşılan verileri işlediğini ve sorulara yanıt verdiğini de sözlerine ekledi.

Chatbotlar WhatsApp ve Messenger gibi ana uygulamaya entegre olduğundan ekstra olarak farklı bir uygulama indirmenize veya bir yerlere kayıt olmanıza gerek kalmıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.