Apple Türkiye, iPhone’dan Apple Watch’a fiyatlarına zam yaptı

WWDC 2022 kapsamında günün erken saatlerinde web sitesini kapatan Apple, etkinlik sonrasında web sitesini yeni ürünleri ve fiyatları ile birlikte açtı.
Apple Türkiye, iPhone’dan Apple Watch’a fiyatlarına zam yaptı

Apple'ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansı WWDC'nin bu yıl 6 - 10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşeceğini geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık. Etkinlikte karşımıza çıkan tüm yenilikleri ise canlı bloglama ile birlikte tüm detayları ile sizlere aktardık.

WWDC 2022 kapsamında günün erken saatlerinde web sitesini kapatan Apple, etkinlik sonrasında ise web sitesini yeni ürünleri ve fiyatları ile birlikte açtı. Web sitesinin açılması ile birlikte ise karşımıza yapılan yeni zamlar çıktı. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Mart ayında Apple'ın Türkiye'deki ürün fiyatlarına yaklaşık yüzde 20 zam uyguladığını sizlere aktarmıştık.

Söz konusu zamlar yine Apple tarafından düzenlenen bir etkinlik sonrasında paylaşılmıştı. Yeni fiyatlara baktığımızda ise Apple'ın yüzde 15 ila 20 arasında bir zam uyguladığını görüyoruz.

iPhone fiyatlarındaki zam değişimi

Gerçekleşen zamlarla birlikte iPhone 13 ailesinin en uygun fiyatlı üyesi olan 128 GB'lık iPhone mini modelinin fiyatı 21 bin TL'ye ulaşmış oldu. iPhone 13 modelin fiyatı 18 bin 999 TL'den 22 bin 449 TL'ye yükselirken, iPhone 13 Pro modelinin fiyatı ise 24 bin 999 TL'den 29 bin 999 TL'ye ulaştı. Ailenin en büyük üyesi olan iPhone 13 Pro Max modelinin başlangıç fiyatı ise artık 32 bin 999 TL.

iPhone modellerinin yanı sıra Mac, iPad, AirPods ve Apple Watch gibi ürünlere de zam geldi. Apple'ın sevilen ürünleri arasında yer alan Macbook Air M1 modelinin fiyatı, yapılan zamlarla birlikte 17 bin 499 TL'den 20 bin 999 TL'ye çıktı. Zamlardan önce 4 bin 499 TL'den satılan AirPods Pro modelinin yeni fiyatı ise 5 bin 399 TL.

Son olarak Apple Watch 7 45 mm modelinin başlangıç fiyatının zamlarla birlikte 8 bin 399 TL'ye geldiğini de ekleyelim. WWDC 2022 çerçevesinde tanıtılan yeni MacBook Air modeli ise 25 bin 999 TL'den satışa sunuldu. Apple ürünlerinin fiyatları ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

İşCep’ten İş Bankası müşterisi olun
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.