Veri güvenliğine odaklanan Datanchor, yatırım turunu 500 bin dolar ile kapattı

2018 yılında Emre Köksal ve Hari V. Indukuri tarafından ABD'de kurulan Datanchor, Breakaway Partners ve Geometri Melek Yatırım Ağı liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldı.
Veri güvenliğine odaklanan Datanchor, yatırım turunu 500 bin dolar ile kapattı

2018 yılında Emre Köksal ve Hari V. Indukuri tarafından ABD'de kurulan Datanchor, Breakaway Partners ve Geometri Melek Yatırım Ağı liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldı. Tura Alesta Yatırım, Tech Coast Angels ve melek yatırımcılar katıldı. Alesta Yatırım ise Datanchor’a 80 bin dolar yatırım gerçekleştirdiğini nisan ayında KAP’a açıklamıştı.

Datanchor, kendi geliştirdiği patentli teknolojiyle şirketlere ait dosyaların izinsiz dolaşımını ve erişimini engelleyerek, dosyalar üzerindeki tüm aktivitelerin izlenmesine olanak sağlıyor. Ağ merkezli güvenlik sistemlerinin dosya ve bilgileri her geçen gün korumada yetersiz kalması problemini çözmeyi hedefleyen Datanchor, hassas bilgilerin, verilerin kaybolmasını, çalınmasını veya kötü amaçlı kullanılmasını önlemek için çözümler sunuyor. Datanchor veri ve dosyaları ağ içinde tutmak yerine ağı denklemden kaldırarak dosyaları tekil olarak korunmasını ve takip edilmesini sağlıyor.

Bugüne kadar toplam 4 milyon doların üzerinde yatırım alan Datanchor'ın yatırımcıları arasında ise Dundee Venture Capital, M25, Valley Growth Ventures, Ohio Innovation Fund, Service Provider Capital, Sica Ventures ve Jobs Ohio yer alıyor.

Datanchor yatırım turunun ABD organizasyonunu sağlayan Breakaway Partners, 2021 yılında Serhat Pala tarafından hayata geçirildi. Yatırım turunun Türkiye organizasyonunu sağlayan Geometri Melek Yatırım Ağı bugüne kadar 11 girişimin yatırım turuna dahil oldu. Güney Kaliforniya'daki aktif melek yatırım ağı Tech Coast Angels’ın ise 400’ün üzerine melek yatırımcı üyesi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.