Meta, Messenger uygulamasına yeni bir "Aramalar" sekmesi ekliyor

Yeni sekme, uygulamada yaptığınız veya aldığınız her aramayı tek bir yerden takip edecek ve tek dokunuşla aramaları birbirine bağlamayı kolaylaştıracak.
Meta, Messenger uygulamasına yeni bir

Teknoloji devi Meta, hem iOS hem de Android için Messenger uygulamasına "Aramalar" sekmesini ekliyor. Söz konusu yeni sekme, uygulamada yaptığınız veya aldığınız her aramayı tek bir yerden takip edecek ve tek dokunuşla aramaları birbirine bağlamayı kolaylaştıracak. Ayrıca özelliği düzenli olarak kullanmayan kişiler için, uygulamayı metin tabanlı mesajlaşmaya ek olarak sesli veya görüntülü aramalar için kullanabileceklerine dair hatırlatmalar da sunacak.

Aslında Messenger'da aramalar halihazırda mevcuttu, ancak Meta yeni sekme ile kullanıcılara kolaylık sağlamayı hedefliyor. Yeni tasarım değişikliği, arama butonunu bulmayı kolaylaştıracak. Bu kapsamda Meta'nın uygulamanın altındaki işlev çubuğuna sesli ve görüntülü aramalar için eklediği yeni sekme, “Sohbetler”, “Hikayeler” ve “Kişiler”in yanında görünecek, sesli ve görüntülü aramalar için ayrı butonlarla birlikte kullanıcının kişilerinin bir listesini karşısına çıkaracak.

2014'te Facebook, mesajlaşmayı ana Facebook uygulamasından çıkardı ve Messenger'ı ayrı bir uygulamaya dönüştürdü. Messenger uygulaması sesli aramaları ilk olarak 2013'te kullanıma sunmuştu. Görüntülü arama özelliği ise 2015'te hayata geçirildi. Tüm bunların ardından Instagram ile uygulamalar arası mesajlaşma ve sonunda uygulamalar arası grup sohbetleri aktif edildi.

Messenger'da günlük sesli ve görüntülü aramalar 2020'nin başından bu yana yüzde 40 arttı

Meta'ya göre, Messenger'da günlük sesli ve görüntülü aramalar 2020'nin başından bu yana yüzde 40 arttı. Şirket, bu yılın başlarında şifreli mesajlaşmaya yönelik özellikleri genişleterek uygulamaya tepkiler, çıkartmalar, mesaja özel yanıtlar ve yönlendirme ekledi. Meta'nın asıl planı ise 2023'te Facebook ve Instagram için uçtan uca şifrelemeyi varsayılan haline getirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.