Veri güvenliğine odaklanan Datanchor, Alesta Yatırım'dan 80 bin dolar yatırım aldı

Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ABD’de veri güvenliği alanında faaliyet gösteren Datanchor'a yatırım yaptı.
Veri güvenliğine odaklanan Datanchor, Alesta Yatırım'dan 80 bin dolar yatırım aldı

2021 yılında yatırımları ile karşımıza çıkan Alesta Yatırım'dan sizlere pek çok kez bahsetmiştik. 2022 yılında da yatırımlarına kaldığı yerden devam eden Alesta Yatırım, yeni bir yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu. Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ABD’de veri güvenliği alanında faaliyet gösteren Datanchor'a yatırım yaptı.

Edindiğimiz bilgilere göre Datanchor, Alesta Yatırım'dan 80 bin dolar yatırım aldı. 2018 yılında Emre Köksal ve Hari V. Indukuri tarafından ABD'de kurulan Datanchor, kendi geliştirdiği patentli teknolojiyle organizasyonlara ait dosyaların izinsiz dolaşımını ve erişimini engelleyip dosyalar üzerindeki tüm aktivitelerin izlenmesine imkan tanıyor.

Datanchor tarafından sunulan Anchor, ağınızın etrafındaki geleneksel duvarlara güvenmek yerine, güvenliği doğrudan bireysel dosyalarınıza yerleştiriyor ve bunların yalnızca istenen kişi tarafından istenen yerde açılabilmesini sağlıyor. Datanchor'un bugüne kadar 1,2 milyon doların üzerinde yatırım topladığını da ekleyelim.

Datanchor'un yatırımcıları arasında ise Dundee Venture Capital, M25, Valley Growth Ventures, Ohio Innovation Fund, Service Provider Capital, Sica Ventures ve JobsOhio bulunuyor.

İştirak portföylerine üst düzey veri güvenliği konusunda faaliyet gösteren Datanchor’un eklemekten ve faaliyet alanlarını genişletmekten mutluluk duyduklarını belirten Alesta Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özer, günümüzde hassas ve kritik verilerin korunması ve bu verilere izinsiz erişimlerin engellenmesinin organizasyonlar için çok önemli olduğunu da aktardı. Özer, Datanchor girişimini bu konuda geliştirdiği patentli ve güvenilir çözümlerle bu veriler için üst düzey koruma ve gizlilik sağladığını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.