Bulut tabanlı ödeme geçidi Craftgate, 2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Craftgate tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım aldı. Craftgate'in 2 milyon dolarlık yatırım turu APY Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Bulut tabanlı ödeme geçidi Craftgate, 2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Bulut tabanlı ödeme geçidi olarak karşımıza çıkan Craftgate'i ilk olarak geçtiğimiz yılın Ocak ayında sizlere aktarmıştık. 2020 yılında Craftbase ekibi tarafından hayata geçirilen ve son bir yıl içinde yüzde 1200 oranında büyüme yaşayan Craftgate, tohum yatırım aldığını duyurdu. 

Craftgate tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım aldı. Craftgate'in 2 milyon dolarlık yatırım turu APY Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, APY Ventures'ın haricinde ise Ak Portföy Girişim Sermayesi ve Boğaziçi Ventures da katıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Craftgate, APY Ventures'tan 1 milyon dolar, Ak Portföy Girişim Sermayesi ve Boğaziçi Ventures'tan ise 500'er bin dolar yatırım aldı. Craftgate tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 2 milyon dolarlık yatırım, ekibin büyütülmesinin yanı sıra pazarlama ve satış faaliyetlerinin artırılması için kullanılacak.

Çok iyi bir ekip, ürün ve teknolojik altyapıya sahip olduklarını belirten Craftgate kurucu ortağı ve CEO’su Hakan Erdoğan, Türkiye'de finansal teknolojiler alanında uzun yıllardır biriktirdikleri tecrübeleri ile işletmelerin büyümesine destek olurken, ekibe, ürünlerine ve hayallerine inanan yatırımcıları ile güçlerine güç kattıklarını da dile getirdi.

2020 yılında Hakan Erdoğan, Lemi Orhan Ergin, Sabri Onur Tüzün ve Murathan Özcan tarafından kurulan Craftgate, işletmelerin sanal POS’larını, anlaşmalı ödeme/e-para kuruluşlarını ve alternatif ödeme yöntemlerini tek merkezden kolayca yönetmelerini sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.