Online eğitimin Netflix'i Odilo, 64 milyon dolar yatırım aldı

Odilo, şimdiye kadar 52 ülkede 170 milyon kullanıcıya ulaştı. Bünyesinde 3 milyon eğitim kitabı barındıran platform, kullanıcılara 43 dilde eğitim materyali sağlıyor.
Online eğitimin Netflix'i Odilo, 64 milyon dolar yatırım aldı

Bugün edindiğimiz bilgilere göre online eğitim hizmeti Odilo, 64 milyon dolar yatırım aldı. Online eğitimin Netflix'i olarak nitelendirilen şirketin yatırım turuna Bregal Milestone liderlik etti. Değerlenmesi açıklanmayan Odilo'nun diğer yatırımcıları arasında Swanlaab ve CDTI yer aldı. Şirket, yeni gelen yatırımı Kuzey Amerika ve Afrika'daki yatırımları için kullanacak. 

Madrid merkezli şirket, 2012 yılında Rodrigo Rodriguez tarafından kuruldu. Şimdiye kadar 52 ülkede 170 milyon kullanıcıya ulaştı. Bünyesinde 3 milyon eğitim kitabını barındıran platform, kullanıcılara 43 dilde kişiselleştirilmiş eğitim materyali sağlıyor. Şirketin kullanıcılar arasında kütüphaneler ve MIT gibi eğitim kurumlarının yanı sıra Google ve Vodafone gibi büyük kurumsal şirketler yer alıyor. 

Covid-19 salgınının pandemi olarak ilan edilmesinin ardından okulların kapatılması hükümetlerin aldığı ilk aksiyonlardan biri oldu. Bu karar eğitimi önemli ölçüde değiştirirken, e-öğrenme ise belirgin bir yükselişe geçti. 2021 yılında e-öğrenme piyasası 315 milyar dolara çıktı. Eğitim sürecini demokratikleştiren platformlar, yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. 

Geçen ay eğitim platformu Masterschool, 100 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu. 100 milyon dolarlık tur, Group 11 tarafından yönetildi. Diğer katılımcılar arasında Target Global, Pitango Ventures, Dynamic Loop Capital, Sir Ronald Cohen de vardı. İsrail merkezli şirketin değerlemesi açıklanmadı.

Şirket, 2019 yılında Eran Glicksman, Michael Shurp, Otni Levi ve Roi Tzikorel tarafından faaliyete geçirildi. Masterschool, farklı teknoloji alanlarında uzmanlaşmış kişileri bu alanda eğitim almak isteyen kişilerle buluşturuyor. Alanlarında uzman kişiler, öğrencilerle mesleki deneyimlerini ve teknik becerilerini paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.