SPONSORLU

Taşımacılık Sektöründe Küresel Ölçekte Faaliyet Gösteren Şirketlere Yatırım İmkanı

Taşımacılık sektöründe küresel ölçekte faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapan Türkiye’nin ilk ve tek fonu “IEV-İş Portföy Taşımacılık Değişken Fon” yatırımcılara sunuldu.
Taşımacılık Sektöründe Küresel Ölçekte Faaliyet Gösteren Şirketlere Yatırım İmkanı

Taşımacılık sektöründeki büyüme potansiyelinden yatırımcıları faydalandırmayı amaçlayan İş Portföy, “IEV-İş Portföy Taşımacılık Değişken Fon”u duyurdu.

Küresel talebin artışı, dijital dönüşüm ve tedarik ağlarının yeniden yapılanmasını gerekli kılan gelişmeler, taşımacılık sektörünün hızla büyümesini sağlayıp önemli bir yatırım değerini de beraberinde getiriyor. Küresel lojistik pazarı 2021'de yaklaşık 9 milyar 525 milyon ABD doları değerine ulaştı. Dijitalleşmeyle birlikte pazarın 2027 yılına kadar 13 milyar 326 milyon ABD doları bir değere ulaşması bekleniyor.*

Kara yolu, deniz yolu, demir yolu, hava yolu taşımacılığı talebi karşılamak için yeni yatırımlar yaparak kapasitelerini artırıyor. Çağın yeni düzenine adapte olmak üzere tasarlanan  İş Portföy Taşımacılık Değişken Fon toplam değerinin en az %80’i ile devamlı olarak ulaştırma ve taşımacılık alanında faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlerin ve bu şirketlerin tedarikçileri ile hizmet sağlayıcılarının sermaye piyasası araçlarına yatırım yapıyor.

TEFAS’a üye tüm banka ve aracı kurumlardan alınabilen İş Portföy Taşımacılık Değişken Fon ile tedarik zincirinin yeniden şekillendiği ve dijitalleşmenin hızlandığı günümüz dünyasında değeri bir kez daha anlaşılan geleneksel bir pazara uzman bir bakış açısıyla yatırım yapmak mümkün.

Taşımacılık sektöründe küresel ölçekte faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapan Türkiye’nin ilk ve tek fonu İş Portföy Taşımacılık Değişken Fon’un karşılaştırma ölçütünde yer alan S&P Transportation Select Industry FMC Capped (USD) NTR Endeksi 2021 yılında USD bazında %23,44 getiri sağladı. S&P Taşımacılık Sektörü Ağırlık Sınırlandırmalı Net Toplam Getiri Endeksi’nde yer alan ilk 10 şirket arasında Unioun Pasific Corp., Fedex, Delta Air Lines ve Uber Technologies Inc. gibi sektör devleri yer alıyor.

Kaynaklar: https://www.researchandmarkets.com/reports/5519712 

İş Portföy Taşımacılık Değişken Fon’a İş Bankası’nın mobil uygulaması İşCep’ten Yatırım>Yatırım Fonu İşlemleri>Alış menüsünden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Henüz İş Bankası müşterisi değilseniz İşCep’ten anında İş Bankası müşterisi olabilirsiniz.

İşCep’i indirmek için linke tıklayabilirsiniz.

Geleneksel bir pazara uzman bir bakış açısıyla yatırım yapmak İş’te bu kadar kolay!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.