WWDC 2022'de tanıtılması beklenen yenilikler

Türkiye saati ile 20.00'de Apple Keynote ile başlayacak olan WWDC 2022'de karşımıza çıkmasını beklediğimiz yeniliklere yakından bakıyoruz. 
WWDC 2022'de tanıtılması beklenen yenilikler

Apple'ın yer yıl düzenlediği geliştirici konferansı olan WWDC'nin bu yıl 6 - 10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşeceğini geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Her yıl olduğu gibi yazılım odaklı olarak gerçekleşmesi beklenen WWDC 2022 ile ilgili tüm detayları Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sizlere aktaracağız.

WWDC 2022'de Apple'ın işletim sistemleri olan iOS, macOS, iPadOS, watchOS ve tvOS'in yeni versiyonlarının tanıtılmaları bekleniyor. Bu haberimizde ise Türkiye saati ile 20.00'de Apple Keynote ile başlayacak olan WWDC 2022'de karşımıza çıkmasını beklediğimiz yeniliklere yakından bakıyoruz. 

iOS 16

iPhone modellerinin işletim sistemi olan iOS'in yeni versiyonu WWDC 2022 çerçevesinde tanıtılacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda da konferansın ana odağının iOS 16 olması bekleniyor. iOS 16 işletim sisteminin çeşitli tasarım değişiklikleri ve yeni özellikler ile birlikte gelmesi bekleniyor.

iOS'in en sorunlu alanları arasında bulunan bildirim merkezi ve kilit ekranı iOS 16 ile birlikte önemli bir tasarım değişikliği yaşayabilir. iOS 16 ile gelecek bir diğer güncelleme ise geçtiğimiz yıl tanıtılan Odak için olacak. Gelen güncelleme ile birlikte Odak için yeni özelliklerin sunulması bekleniyor.

iOS 16 ile gelmesi beklenen diğer özellikler ise her zaman açık ekran, widget özelliklerine sahip duvar kağıtları, Messages için sosyal özellikler ve yeni sağlık özellikleri.

iPadOS 16

Özellikle M1 işlemcisi ile birlikte Mac modelleri rakip konumuna gelen iPad'lerin işletim sistemi olan iPadOS 16, yeni özellikleri ile birlikte WWDC 2022'de karşımıza çıkacak. iPadOS işletim sistemi konusundaki en önemli eleştirilerden biri yazılımsal olarak iPad modellerinin potansiyelini kısıtlaması.

iPadOS 16 ile bu durumun değişip değişmediğini ise 6 Haziran tarihinde göreceğiz. iPadOS 16'nın özellikle multitasking konusunda yeni özelliklere sahip olması bekleniyor. iOS 16 için sunulacak olan widget özelliklerine sahip duvar kağıtları, Messages için sosyal özellikler ve bildirim ekranındaki değişiklikler iPadOS 16 için de geçerli olacak. 

macOS 13

Gelelim Apple'ın en önemli ürünleri arasında bulunan Mac modellerinin işletim sistemi olan macOS 13'e. macOS 13 sürümünün isminin Mammoth olması bekleniyor. M serisi işlemciler ile birlikte performans anlamında başka bir boyuta çıkan Mac modellerinin macOS 13 ile birlikte daha da güçlenmeleri bekleniyor. 

macOS 13 işletim sistemi ile birlikte Mac modellerindeki ayarların tasarım anlamında büyük değişikler yaşaması bekleniyor. Mac modellerinin ayarlar sekmesi macOS 13 ile birlikte iOS'e hem daha çok benzeyecek hem de iOS ile daha uyumlu bir şekilde çalışacak.

watchOS 9

Apple Watch ailesinin en yeni üyesi olan Apple Watch Series 7'nin tanıtıldığını geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Eski modellere oranla daha büyük bir ekran ile gelen Apple Watch Series 7, bazı saat yüzlerinin küçük kalmasına neden oldu.

WWDC 2022'de watchOS'un yeni versiyonu olan watchOS 9'u da görücüye çıkaracak olan Apple, eski saat yüzlerini büyük ekranlarda daha iyi görünmek adına güncelleyebilir. watchOS 9 ile gelmesi beklenen diğer özellikler ise daha iyi bir düşük güç modu, yeni antrenman seçenekleri ve sağlık ölçümleri.

tvOS 16

tvOS'in yeni versiyonu olacak olan tvOS 16 da WWDC 2022'de tanıtılması beklenen yenilikler arasında. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen WWDC 2021'de tvOS'ten bahsetmeyen Apple, bu yıl tvOS 16 ile birlikte işletim sistemini güncelleyecek gibi görünüyor.

WWDC 2022'de hem Apple TV hem de HomePod mini modelleri için çeşitli akıllı ev özelliklerinin kullanıma sunulması bekleniyor.

MacBook Air 2022

WWDC'de genelde yazılım odaklı ürünler tanıtılsa da, geçtiğimiz yıllarda pek çok donanım ürünlerinin karşımıza çıktığını da gördük. MacBook Air ailesinin yeni üyesi olması beklenen MacBook Air 2022 modeli de WWDC 2022 çerçevesinde karşımıza çıkabilir.

Tanıtılması beklenen MacBook Air 2022 modelinin gücünü Apple tarafından üretilecek olan yeni nesil M2 işlemcisinden alması da bekleniyor.

Bonus: RealityOS

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi olması beklenen RealityOS ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Kısa süre önce marka tescili başvurularında resmen karşımıza çıkan RealityOS, WWDC 2022'nin en büyük sürprizi olabilir.

WWDC 2022 ile ilgili tüm gelişmeleri her zaman olduğu gibi Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sizlere aktaracağız. 6 Haziran tarihinde görüşmek üzere!

İşCep’ten İş Bankası müşterisi olun
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.