Biyolojik çeşitlilik izleme şirketi NatureMetrics'i 15 milyon dolar yatırım aldı

Kat Bruce ve Katie Critchlow tarafından kurulan Nature Metrics, şirketlerin biyolojik çeşitliliğin gidişatını izlemesi için veri topluyor. Buna ilişkin veri tabanı oluşturuyor.
Biyolojik çeşitlilik izleme şirketi NatureMetrics'i 15 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın sahip olduğu biyolojik çeşitlilik hızla tahrip edililiyor. Biyolojik çeşitlilik, genetik, insan sağlığı, ekonomik refah, gıda güvenliği ve güvencesi açısından büyük öneme sahip. Çünkü yaşamın çeşitliliğinin korunması ve izlenmesi insanoğlunun hayatta kalabilmesi açısından gerekli.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre biyolojik çeşitlilik izleme şirketi NatureMetrics'i 15 milyon dolar yatırım aldı. 15 milyon dolarlık yatırım turu, BNP Paribas ve 2150 VC tarafından yönetildi. Kat Bruce ve Katie Critchlow tarafından kurulan Nature Metrics, biyolojik çeşitliliği tespit etmek ve korumak için yapay zeka temelli yöntemler geliştiriyor.

Şirketlerin biyolojik çeşitliliğin gidişatını izlemesi için veri topluyor. Buna ilişkin veri tabanı oluşturuyor. İngiltere merkezli şirket, böylece bir yatırımın performansı üzerinde önemli etkileri bulunabilecek çevresel, sosyal ve yönetişimsel uygulamaları verimli hale getiriyor. Çünkü birçok şirket biyolojik çeşitlilik bütünlüğünü önemsiyor. Şirketler, iklim taahhütleri doğrultusunda şirket faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını minimuma düşürmeye çalışıyor.

Bir taraftan Binyıl Ekosistem Değerlendirme Raporu verilerine göre dünya üzerinde 5-30 milyon arası tür bulunuyor. Bunların yalnızca yaklaşık 2 milyonu resmi olarak tanımlandığı belirtiliyor. Ayrıca Dünya üzerinde tanımlanmış türlerin yüzde10’undan daha azı için koruma statüsünde olduğu kaydediliyor.

Özellikle 1980’li yıllardan itibaren daha belirgin hale gelen küresel ısınma ve küresel iklim değişikliğinin yarattığı etkiler gen kaynakları gibi biyolojik çeşitliliğin temel parçaları olan sistemleri olumsuz etkiliyor. Bu noktada sürdürülebilir kalkınma stratejileri bütünleşmiş yaklaşımlarla biyolojik çeşitliliğin korunmasında önemli hale geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.