Kanserli hücreleri erken teşhis etmeye odaklanan OncoRes Medical, 12,5 milyon dolar yatırım aldı

Üç girişimci Brendan Kennedy, Christobel Saunders ve Katharine Giles tarafından kurulan şirketin odak konusu meme kanseri...
Kanserli hücreleri erken teşhis etmeye odaklanan OncoRes Medical, 12,5 milyon dolar yatırım aldı

Avustralya merkezli OncoRes Medical, 12,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Brandon Capital ve Future of Healthcare Fund tarafından yönetildi. 2016 yılında kurulan şirket, yeni gelen yatırımı klinik süreçleri desteklemek için kullanılacak. 

OncoRes Medical, herhangi bir bozukluğu veya hastalığı tedavi için genel veya lokal anestezi altında yapılan cerrahi müdahale sırasında cerrahların kullanabileceği görüntüleme teknolojileri geliştiriyor.

Üç girişimci Brendan Kennedy, Christobel Saunders ve Katharine Giles tarafından kurulan şirketin odak konusu meme kanseri... Kanserli dokuları erken teşhis eden bir cihaz üstüne çalışıyorlar. Şirket, kendi onkoloji görüntüleme sistemini geliştirdi. Bu sistem, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)'dan onay aldı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2020 yılında yaklaşık 2.3 milyon yeni meme kanseri vakası olduğunu söylüyor. Bu veri de tanı konulan her 8 kanserden 1'inin meme kanseri olduğuna işaret ediyor. Meme kanserine sahip hastaların yüzde 20'si bu nedenle erken teşhisten faydalanamazken, göğüs kanseri, ancak erken teşhis ile tedavi edilebiliyor. Bu yüzden erken teşhis oldukça önemli. 

İki sene önce Google, doktorların meme kanseri teşhis etmesi için yeni bir yapay zeka algoritması geliştirdiğini duyurmuştu. Google'da konuyla ilgili araştırma yürüten Shravya Shetty, teşhis aşamasında mamogramların oldukça etkili olduğunu ancak yanlış negatif ve yanlış pozitiflerin ciddi bir problem yarattığını dile getirmişti. Shetty, araştırmada radyologların izlediği prensipleri takip ettiklerini de sözlerine eklemişti.

Son yıllarda vaka sayısının yükselmesine paralel olarak kanser tedavi stratejisine bakış da değişti. Hasta tedavisinde kanseri önlemek, erken tanı koymak, yaşam süresini uzatmak, yaşam kalitesini artırmak gibi prensipler ön plana çıktı. Geçen Aralık ayında onkoloji alanına odaklanan sağlık girişimi Vinehealth, tohum turunda 5.5 milyon dolar yatırım almıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.