Apple'ın uygulama içi ödeme hizmetine alternatif geliştiren Paddle, ProfitWell'i 200 milyon dolara satın aldı

Apple'ın uygulama içi ödeme hizmetine alternatif geliştirmesiyle dikkat çeken Paddle, ödeme hizmetlerine daha fazla işlevsellik getirebilmek amacıyla ProfitWell'i satın aldı.
Apple'ın uygulama içi ödeme hizmetine alternatif geliştiren Paddle, ProfitWell'i 200 milyon dolara satın aldı

SaaS şirketleri için ödeme altyapısı hizmetleri sunan Paddle'dan, geçtiğimiz haftalarda aldığı yatırım odağında sizlere bahsetmiştik. Özellikle Apple'ın uygulama içi ödeme hizmetine alternatif geliştirmesiyle dikkat çeken şirket, şimdi de ödeme hizmetlerine daha fazla işlevsellik getirebilmek amacıyla ProfitWell'i satın aldı. 200 milyon dolarlık anlaşma sonucu satın alınan ProfitWell, ürünlerini abonelik yoluyla satan şirketlere analitik ve saklama araçları sağlamak amacıyla popüler bir araç seti oluşturuyor. 

Aaron White, Christopher O'Donnell, Facundo Chamut ve Patrick Campbell tarafından kurulan ProfitWell, şirketler ve işletmeler için iş zekası çözümleri sunuyor. Aynı zamanda fiyatlandırma stratejisi, pazarlama analitiği, SaaS ölçümleri ve konumlandırma konusunda uzmanlaşmış bir yazılım platformuna sahip. Şirketin merkezi ise Boston'da bulunuyor. 

2012 yılında Londra'da, Christian Owens ve Harrison Rose tarafından kurulan Paddle ise ödeme, abonelik yönetimi, vergi ve uyumluluk, faturalandırma, dolandırıcılık koruması ve daha fazlası dahil olmak üzere SaaS yazılımının tüm faturalandırma süreçleriyle ilgileniyor. Paddle bugün 200 pazarda 3 binden fazla şirkete hizmet veriyor ve bu şirketlere, SaaS ürünlerini bu bölgelerde, özellikle bir B2B modelinde kurmaları ve satmaları için bir platform sağlıyor.

Paddle'ın CEO'su ve kurucu ortağı Christian Owens, Paddle'ın ve ProfitWell'in aynı amacı paylaştığını söylüyor. Bu amaç ise gereksiz zaman ve insan gücüne mal olan operasyonel ve finansal engellerin üstesinden gelerek yazılım müşterilerinin gelirlerini en üst düzeye çıkarmak olarak açıklanıyor. Bu nedenle ProfitWell'i aldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Owens, 400 milyar dolarlık SaaS endüstrisinde gelir artışı konusunda tanınmış bir otorite olarak itibarını pekiştiren ProfitWell'in kendilerine önemli ölçüde değer katacağını söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.