WeWork'ün eski CEO'su Adam Neumann'ın yeni girişimi Flowcarbon, a16z liderliğinde 70 milyon dolar yatırım aldı

Adam Neumann'ın yeni girişimi Flowcarbon, karbon ve kriptonun kesişim noktasını oluşturuyor. Girişim, Andreessen Horowitz liderliğinde 70 milyon dolar yatırım aldı.
WeWork'ün eski CEO'su Adam Neumann'ın yeni girişimi Flowcarbon, a16z liderliğinde 70 milyon dolar yatırım aldı

47 milyar dolarlık değerleme ile 2019 yılının Ağustos ortasında dünyanın en önemli girişimlerinden biri olan WeWork'ün yalnızca 6 hafta içinde iflasın eşiğine geldiğini sizlere aktarmıştık. Bu olayın akabinde WeWork'ün iddialı kurucusu ve eski CEO'su Adam Neumann, görevinden alınmıştı. WeWork yolculuğunun hüsranla bitmesine rağmen Adam Neumann, Silikon Vadisi'nden ayrılmaya hazır değildi. 

2020'nin Temmuz ayında araç paylaşım girişimi GoTo Global'e yatırım yapan Neumann, şimdi de yeni blok zincir girişimi ile karşımızda.

Flowcarbon faaliyet alanı 

Flowcarbon, karbon ve kriptonun kesişim noktasını oluşturuyor. Dünyanın doğal karbon yutaklarını korumak için web3'ten faydalanıyor. Flowcarbon'un protokolü sayesinde karbon ayak izini azaltmak isteyen şirketler, token'a dönüştürülmüş karbon kredisi alabiliyor.

Flowcarbon'un sitesinde yer alan bilgilere göre, söz konusu krediler, kripto borsalarında işlem görebiliyor. Bu arada karbon kredilerinin token'a dönüştürülmesi yoluyla sertifikalandırıldığını da ekleyelim. Girişimin tokenının ismi ise Goddess Nature Token. GNT kısaltması ile anılan token, Celo blockchain'i üzerinde yer alıyor. 

Bu arada token kredilerinin istek üzerine fiziksel olarak da teslim edilebiliyor. Böylece şirketler blok zincir dışından da satış yapabiliyor. GNT özel satışı 2 gün içinde sona erecek, diyecekler herkese açık GNT satışına site üzerinden erişilebiliyor. 

Girişim, Adam Neumann ve eşi Rebekah Neumann tarafından tarafından kuruldu. Kurucu ekipte ayrıca Dana Gibber, Caroline Klatt ve Ilan Stern yer alıyor. Dana Gibber aynı zamanda Flowcarbon'un CEO koltuğunda oturuyor. Klatt COO rolünü üstlenirken, Phil Fogel "Chief Blockchain Officer" olarak görev yapıyor. Flowcarbon 35 kişilik ekibiyle New York, Montana ve Berlin ofislerinde faaliyet gösteriyor. 

Yatırım detayları

Flowcarbon, Andreessen Horowitz liderliğinde 70 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna General Catalyst, Samsung Next, 166 2nd, Sam ve Ashley Levinson, RSE Ventures ve Allegory Labs katıldı. Yatırım, VC'ler tarafından sermaye alımı (equity) ve token satışı üzerinden gerçekleşti. Bu bağlamda Fifth Wall, Box Group ve Celo Foundation token satışında yer aldığını belirtelim. 

WeWork'te yaşanan olayların ardından yatırım şirketlerinin Adam Neumann'a ilgi göstermesi şaşırtıcı. Adam Neumann'ın blok zincir girişiminin ilerleyen günlerde ne gibi adımlar atacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.